Αρχική » Δεκτό το αίτημα για την υδρολογική μελέτη της Πατρών-Πύργου-Θετική απάντηση του Υπ. Υποδομών στην Αναφορά της Διονυσίας Αυγερινοπούλου

Δεκτό το αίτημα για την υδρολογική μελέτη της Πατρών-Πύργου-Θετική απάντηση του Υπ. Υποδομών στην Αναφορά της Διονυσίας Αυγερινοπούλου

από Maria Petroutsa

Θετική απάντηση έδωσε το υπουργείο Υποδομών στην Αναφορά της βουλευτή Ηλείας και προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσίας Αυγερινοπούλου, για την υδρολογική μελέτη του αυτοκινητόδρομου της Πατρών-Πύργου στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το έγγραφο της απάντησης, η αρμόδια υπηρεσία ζήτησε από τον Παραχωρησιούχο να εξετάσει όσα επισημαίνονται στην επιστολή του δήμου, την οποία κατέθεσε στη Βουλή η Διονυσία Αυγερινοπούλου, και να ενημερώσει άμεσα.

Μετά την υποβολή της Αναφοράς, ακολούθησε επιτόπια αυτοψία κλιμακίου της Υπηρεσίας και εκπροσώπων της Κατασκευαστικής Κοινοπραξίας του έργου Παραχώρησης στα έργα που εκτελούνται στην περιοχή του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, παρουσία του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, και ενημέρωσε τους τοπικούς φορείς για τα προβλεπόμενα υδραυλικά έργα στην εν λόγω περιοχή καθώς και για την υποβληθείσα Τεχνική Έκθεση, προκειμένου να εξετάσει τα θέματα αντιπλημμυρικής θωράκισης στην περιοχή του Δήμου Ανδραβίδας, σε συνάρτηση με τα προτεινόμενα από τη δημοτική αρχή έργα.

Επιπλέον, επισημαίνεται πως η κοινοπραξία της «Ολυμπίας Οδού» κατέθεσε στην Υπηρεσία Τεχνική Έκθεση μιας πρώτης καταγραφής των αντιπλημμυρικών προβλημάτων κατάντη των έργων του αυτοκινητοδρόμου, όπου εντοπίζονται και παρουσιάζονται τα προβλήματα μειωμένης παροχετευτικότητας των αποδεκτών των ομβρίων υδάτων, που ενδεχομένως θα επηρεάσουν τις ιδιοκτησίες κάθε είδους και τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, δεδομένου ότι στο παρελθόν έχουν καταγραφεί σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως η επικαιροποίηση της υδρολογικής μελέτης στο ύψος της Βάρδας και της Μανολάδας είχε τεθεί στο υπουργείο Υποδομών από τον Ιανουάριο του 203, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του τότε υφυπουργού κ. Καραγιάννη με τη Διονυσία Αυγερινοπούλου και τον δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννη Λέντζα.

Η βουλευτής Ηλείας εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αποδοχή του αιτήματος, τονίζοντας ότι η αξιολόγηση τοπικών ιδιαιτεροτήτων και η ενσωμάτωσή τους στο κατασκευαστικό πλάνο του αυτοκινητόδρομου της Πατρών-Πύργου συμβάλλει στην ομαλή σύνδεση της τοπικής κοινωνίας με το έργο και στη μεγιστοποίηση του αμοιβαίου οφέλους που θα προκύψει από την ολοκλήρωσή του την επόμενη χρονιά.

(φωτό από την περσινή συνάντηση στο υπουργείο Υποδομών)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00