Μιχάλης Κατρίνης: Η κυβέρνηση υποβαθμίζει σκόπιμα το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας

Ανορθολογικό και πρόχειρο χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζει η κυβέρνηση τον επανασχεδιασμό του δικαστικού χάρτη της χώρας και μάλιστα χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με τους φορείς, ενώ τόνισε ότι με τις επιλογές της υποβαθμίζει και οδηγεί σε ασφυξία το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, ένα από τα ιστορικότερα Πρωτοδικεία της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη βουλή, ο Ηλείος βουλευτής ανέφερε ότι με την υποβάθμισή του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας σε παράλληλο Πρωτοδικείο θα δημιουργηθούν  σοβαρά προβλήματα, εφόσον οι δικαστές θα έχουν τις οργανικές θέσεις τους στο κεντρικό πρωτοδικείο του Πύργου.

Όπως επισήμανε, απαιτείται να υπάρχουν, τουλάχιστον, οργανικές θέσεις εισαγγελέων και αντιεισαγγελέων στα παράλληλα Πρωτοδικεία, αφού είναι βέβαιο ότι ο εκάστοτε εισαγγελέας υπηρεσίας δεν θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί την διεκπεραίωση όλων των ποινικών υποθέσεων στους δύο παράλληλους δικαστικούς σχηματισμούς. Σημείωσε, επίσης, ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι που υπηρετούν σήμερα στα Ειρηνοδικεία δεν θα πρέπει να μεταφερθούν όλοι στο κεντρικό Πρωτοδικείο, αλλά στο δικαστικό σχηματισμό της περιοχής αρμοδιότητάς τους.

Ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε ότι δεν μπορεί να μείνουν τα παράλληλα Πρωτοδικεία, όπως το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας χωρίς Εισαγγελείς και δικαστικούς υπαλλήλους, γιατί θα υποστούν ασφυξία και θα είναι σαν να μεθοδεύεται σκόπιμα η κατάργησή τους σε μια επόμενη φάση. Αναρωτήθηκε, μάλιστα, εάν αυτό είναι τελικά το ανομολόγητο σχέδιο της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά τη γενικότερη κριτική του στο νομοσχέδιο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας, ότι επί πέντε χρόνια η δήθεν μεταρρυθμιστική κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτα για τη μεταρρύθμιση στο δικαστικό σύστημα και την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων στην απονομή της δικαιοσύνης.  

Παράλληλα τόνισε, ότι έχει κλονιστεί σοβαρά η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και τη δικαιοσύνη, γεγονός που λειτουργεί διαβρωτικά εις βάρος της Δημοκρατίας και των λειτουργιών της, καθώς όπως ομολόγησε τον περασμένο Σεπτέμβριο η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου «όταν η δικαιοσύνη απονέμεται με καθυστέρηση, τείνει να μην είναι δικαιοσύνη».

Ο Μιχάλης Κατρίνης κατέληξε λέγοντας, ότι αυτή η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε αίσθηση μέτρου και ευθύνης, μέσα στην μέθη της αλαζονείας. Θεωρεί ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, όπως το θέλει και με όποιους θέλει σε αυτή τη χώρα. Η ώρα, όμως, της λογοδοσίας φτάνει και το μήνυμα που της επιφυλάσσει ο ελληνικός λαός τον Ιούνιο θα είναι ένα ισχυρό ράπισμα. Και το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρωταγωνιστής στην προσπάθεια για μια νέα προοδευτική και δημοκρατική διακυβέρνηση, που θα θέτει στο επίκεντρο τα συμφέροντα των πολιτών και όχι της παρέας του Μεγάρου Μαξίμου.

Related posts

Άνοιξε της πύλες της η 22η Πανηλειακή Ανθοκομική Έκθεση Αμαλιάδας – Το τελικό πρόγραμμα

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ:‘’Εξωτερική πολιτική χωρίς αρχή, μέση και τέλος’’

Την Κυριακή στην Αποστολική Διακονία διοργανώνουν εκδήλωση ο Δήμος Πύργου με το ινστιτούτο Γκαίτε, τις παιδικές χορωδίες της χορωδιακής τέχνης του Μοναχού και του 2ου Γυμνασίου Πύργου σε συνεργασία με την Ι.Μ Ηλείας