Αρχική » ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ»

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ»

από Maria Petroutsa


«Με οδηγό το παρόν κοιτάζουμε στο μέλλον!»

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής δήλωσης του συνδυασμού «Ενωμένοι Αλλάζουμε τον Πύργου» ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος δήλωσε:
«Η δημοτική περίοδος 2019-2023 βαδίζει προς το τέλος της. Ήταν μια περίοδος τεσσάρων ετών στην οποία ως Δημοτική Αρχή προγραμματίσαμε τις δράσεις μας, τολμήσαμε στις επιλογές μας, υλοποιήσαμε τις βασικές μας δεσμεύσεις μας.
Ασκήσαμε μια αυτοδιοικητική πολιτική με αξιοκρατία, διαφάνεια, κοινωνική συμμετοχή, στήριξη και ευαισθησία προς τους αδυνάτους. Δεν συμβιβαστήκαμε σε ένα απλό «διαχειριστικό» μοντέλο εξουσίας.
Δημιουργήσαμε μια μεγάλη συμμαχία με τους πολίτες, εφαρμόσαμε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης της πόλης και των κοινοτήτων, οραματιστήκαμε μεγάλα έργα και τα υλοποιήσαμε.
Δουλέψαμε σκληρά. Σίγουρα υπήρξαν και αστοχίες. Όποιος δουλεύει, θα κάνει και λάθη. Αρκεί να διορθώνονται. Δεσμευόμαστε να διορθώσουμε τα όποια λάθη έγιναν στην διάρκεια της θητείας μας.
Ωστόσο, σήμερα, ως Δήμαρχος Πύργου μπορώ να κοιτάζω τους δημότες στα μάτια και να υποστηρίζω πως ο Δήμος Πύργου Άλλαξε. Και συνεχίζουμε Ενωμένοι για να Αλλάξουμε ακόμα περισσότερο τον Πύργο.
Σε λίγο καιρό έχουμε δημοτικές εκλογές για την νέα δημοτική περίοδο. Οι συνεργάτες μου κι εγώ πήραμε μια απόφαση ευθύνης. Στοχεύουμε στην υπέρβαση των όποιων προβλημάτων, ανεβάζουμε ακόμη πιο ψηλά τον πήχη για την ανάδειξη των πραγματικών δυνατοτήτων του τόπου μας. Με θάρρος, ευθύνη και προγραμματικό λόγο θέτουμε τις βάσεις για την νέα δημοτική περίοδο. Μέσα από διάλογο με τους δημότες συνδιαμορφώνουμε προτάσεις, καταθέτουμε πρόγραμμα, κοιτάζουμε στο μέλλον.
Ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου η παράταξη μας «Ενωμένοι Αλλάζουμε τον Πύργο» καλεί και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις σε δημοκρατική αντιπαράθεση Αρχών, Θέσεων, Προτάσεων, Προγράμματος.
Οι δημοτικές παρατάξεις είναι πυλώνες δημοκρατίας. Οφείλουν να διέπονται από αρχές, θέσεις και πρόγραμμα. Οι δημοτικές παρατάξεις δεν είναι συνονθυλεύματα προσώπων, χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις, χωρίς συγκροτημένη στόχευση, χωρίς κοινές αξίες. Οι δημοτικές παρατάξεις δεν είναι ένα σκέτο άθροισμα προσωπικών φιλοδοξιών που ρίχνονται στο μπλέντερ του τυχοδιωκτισμού
Ο κυνικός τρόπος αντιμετώπισης της πολιτικής ως ανταλλακτηρίου αξιών οδηγεί σε θεσμική δυσλειτουργία, οδηγεί στο τέλμα της δημοκρατίας.
Εμείς θέτουμε ως προτεραιότητα το συλλογικό μας όραμα για έναν Πύργο που Αλλάζει. Αφουγκραζόμαστε την κοινωνία, θέτουμε το μέχρι τώρα έργο μας και το πρόγραμμά μας στην κρίση των δημοτών.
Κοιτάζουμε στο μέλλον, είμαστε το μέλλον!».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00