Αρχική » Με τον Δήμαρχο Κορινθίων Ν. Σταυρέλη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής

Με τον Δήμαρχο Κορινθίων Ν. Σταυρέλη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής

από Maria Petroutsa

Τους ενώνει ο Μίλτωνας Ιατρίδης…

Τη βάση για την έναρξη μιας  εποικοδομητικής συνεργασίας αποτέλεσε η  συνάντηση που είχαν οι Δήμαρχοι Πύργου κ. Στάθης Καννής και Κορινθίων κ. Νίκος Σταυρέλης στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, η οποία  έγινε στο περιθώριο των εκδηλώσεων για το Μίλτωνα Ιατρίδη

Τους δύο δήμους ενώνει ένας ισχυρός ιστορικός σύνδεσμος, αφού ο θρυλικός πλοίαρχος του υποβρυχίου «Παπανικολής», ναι μεν γεννήθηκε στο Σοφικό Κορινθίας, αλλά έλκει εκ πατρός καταγωγή από τον Πύργο Ηλείας.

Ο κ. Σταυρέλης κάλεσε τον Δήμαρχο κ. Καννή στις εκδηλώσεις που θα γίνουν το καλοκαίρι προς τιμήν του Ιατρίδη στο τόπο γενέτειρας του ήρωα του 1940.                       Κατά την διάρκεια της συζήτησης τέθηκε το θέμα της ενίσχυσης της φιλίας των δύο δήμων με πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με την ανάδειξη της προσωπικότητας και των ανδραγαθημάτων του Μίλτωνα Ιατρίδη  κατά την διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο τέλος της συνάντησης  οι  Δήμαρχοι, Στάθης Καννής και Νίκος Σταυρέλης, αντήλλαξαν ως αναμνηστικά δώρα τα εμβλήματα των δύο Δήμων, Πύργου και Κορίνθου.

Ο Δήμαρχος Πύργου έδωσε αναμνηστικό και στον Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Ν.,  Αντιναύαρχο ε.α. κ.  Θεόδωρο Γερούκη για την επίσκεψή του στο Δημαρχείο και την πρωτεύουσα του Νομού με αφορμή τις εκδηλώσεις για τον Ιατρίδη.

Τον Δήμαρχο Κορινθίων κ Σταυρέλη συνόδευαν οι κυρίες Έλενα Βλάχου-Πιπίνη άμισθη ειδική σύμβουλος Πολιτισμού και Τουρισμού, Παναγιώτα Μπάνου Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σολυγείας και Πετρούλα Στέφα Αντιπρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Σολυγείας και Γραμματέας του Δημάρχου Κορινθίων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00