Αρχική » Με μεγάλη επιτυχία οι φετινές εκδηλώσεις για την Εθνική μας επέτειο στον Δήμο Ήλιδας.

Με μεγάλη επιτυχία οι φετινές εκδηλώσεις για την Εθνική μας επέτειο στον Δήμο Ήλιδας.

από Maria Petroutsa

202 χρόνια ολοκληρώνονται απο την επέτειο της απελευθέρωσης της πατρίδας μας. Φέτος οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου σημαδεύτηκαν απο την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, ύστερα απο την τριετία της πανδημίας.

Η ημέρα ξεκίνησε με την καθιερωμένη λειτουργία για την μνήμη των Ηρώων μας στον ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδας. Εκεί οι σημαιοφόροι όλων των σχολείων μαζί με τους πολιτικούς φορείς της περιοχής έδωσαν το παρόν.

Στην συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων, απο τους πολιτικούς, την αστυνομία, την εκπαίδευση, την πυροσβεστική, τον Ερυθρό Σταυρό, τον Ιατρικό Σύλλογο, τον Δικηγορικό Σύλλογο, τον Εμπορικό Σύλλογο και τον Στρατό.

Μετά την λήξη της τελετής κατάθεσης στεφάνων ακολούθησε στην οδό Καλαβρύτων η έναρξη της παρέλασης.

Ξεκινώντας απο τους παιδικούς σταθμούς, ακολούθησαν τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της πόλης. Οι μαθητές περήφανα παρέλασαν για να τιμήσουν τους ‘Ηρωες του 1821. Εντυπωσιακές ήταν οι μαθήτριες που είχαν ντυθεί με χλαμύδες και σαν φόρο τιμής πετούσαν ένα περιστέρι μπροστά απο τους επισήμους ως σύμβολο ελευθερίας και αγνότητας.

Στην συνέχεια ακολούθησαν οι παραδοσιακοί σύλλογοι της περιοχής, όπως το τμήμα παραδοσιακού χορού του Δήμου Ήλιδας, ο Μοριάς και οι Ρίζες.

Την παρέλαση ολοκλήρωσε το τμήμα του Ερυθρού Σταυρού.

Στην συνέχεια ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί στη πλατεία Αγίου Αθανασίου.

Φωτογραφίες- Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00