Αρχική » Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας 7 Μαρτίου υγειονομικοί και συνδικαλιστές της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδας στέλνουν μήνυμα αφύπνισης της κοινωνίας  για την προαγωγή και προστασία της δημοσίας υγείας.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας 7 Μαρτίου υγειονομικοί και συνδικαλιστές της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδας στέλνουν μήνυμα αφύπνισης της κοινωνίας  για την προαγωγή και προστασία της δημοσίας υγείας.

από Maria Petroutsa

                                                                                        


Σωκράτης Σωτηρόπουλος γενικός σύμβουλος ΠΟΕΔΗΝ

« ΟΙ δημόσιες δομές Υγείας και  ειδικά οι περιφερειακές όπως η νοσηλευτική μονάδα Αμαλιάδας  είναι σε δύσκολη   κατάσταση όπου οι συνθήκες απαιτούν σωστές παρεμβάσεις για να αποφύγουμε διαλυτικά φαινόμενα.

 Αυτό το διαλυτικό κλίμα στη δημόσια περίθαλψη, πρωτοφανές στην ιστορία του ΕΣΥ, δεν οφείλεται ούτε σε αντικειμενικές δυσκολίες, ούτε σε ανικανότητα ούτε σε ολιγωρία.

Είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη η εγκατάλειψη και η απαξίωση του δημόσιου συστήματος Υγείας,

 Οι εναπομένοντες υγειονομικοί στο δημόσιο σύστημα υγείας δίνουν καθημερινή μάχη για να ανταπεξέλθουν στον δύσκολο ρόλο τους.

Κακοπληρωμένοι και σε απόγνωση αφού  ο μισθός μας  δεν φθάνει  για να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Πολλοί από μας εξαναγκάζονται σε δεύτερες και τρίτες εργασίες  και η κυβέρνηση αντί να δώσει γενναίες αυξήσεις, στον κλάδο περιορίζεται σε ευχολόγια και ανέξοδες υποσχέσεις.

Χωρίς βαρέα  και ανθυγιεινά,  σε αντίξοες συνθήκες ,με πολλούς συναδέλφους  να είναι δέσμιοι στην ομηρία των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

 Η έμμεση ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ μέσω της απαξίωσής του και της συστηματικής μετακύλισης κόστους υγείας από το κράτος και το ασφαλιστικό σύστημα στην τσέπη των ασθενών είναι πλέον γεγονός.

Η υγειά λοιπόν είναι δικαίωμα ή προνόμιο;

Και θα είναι σε λίγο προνόμιο για τους έχοντες  και  για τους μη έχοντες εφιάλτης!.

 Με αυτές τις σκέψεις τιμούμε την παγκόσμια ημέρα υγείας και ευελπιστούμε σε ένα   μέτωπο αντίδρασης ώστε οι κοινωνίες να έχουν την υγεία που τους αρμόζει.»

Σάκης Καρναρής  συμβασιούχος υπάλληλος – μέλος του ΔΣ σωματείου εργαζομένων Ν.Μ. Αμαλιάδας.

«Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας ως υγειονομικοί θέλουμε να τονίσουμε ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται δωρεάν για όλους τους πολίτες.

Η πολιτεία οφείλει να στελεχώσει το ΕΣΥ και να παρέχει αξιοπρεπείς μισθούς στους επαγγελματίες υγείας καθώς και τη μονιμοποίηση συμβασιούχων όλων των ειδικοτήτων που κράτησαν όρθια τα νοσοκομεία εν καιρό πανδημίας.

Το σωματείο μας μένει ανυποχώρητο στις θέσεις του ενάντια στα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή και κάθε λογής ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Το νοσοκομείο της Αμαλιάδας παρα τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό συνεχίζει να προσφέρει καθημερινά στον πολίτη παρα τις περιορισμένες δυνατότητες του.

Επιθυμούμε ένα ισχυρό Εθνικό σύστημα υγείας για όλους.
Η υγεία είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια.¨»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00