Αρχική » Εικαστική έκθεση 31 Ελλήνων καλλιτεχνών στη Βιέννη από την Κωνσταντίνα Φαρμάκη, υπό την αιγίδα του Δήμου Ήλιδας

Εικαστική έκθεση 31 Ελλήνων καλλιτεχνών στη Βιέννη από την Κωνσταντίνα Φαρμάκη, υπό την αιγίδα του Δήμου Ήλιδας

από Maria Petroutsa

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ήλιδας θα πραγματοποιηθεί από 21 έως 30 Μαΐου η μεγάλη έκθεση ζωγραφικής που διοργανώνεται στη Βιέννη η εικαστικός και ιστορικός τέχνης κας Κωνσταντίνα Φαρμάκη, η οποία έλκει την καταγωγή της από τον Καρδαμά Αμαλιάδας.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος με μεγάλη χαρά αποδέχτηκε το αίτημα της κυρίας Φαρμάκη, μέσω του οποίου ο Δήμος Ήλιδας ταξιδεύει νοητά στο κέντρο της Ευρώπης.

Όπως τόνισε ο κύριος Χριστοδουλόπουλος στην Ελληνίδα εικαστικό, που έχει μοιράσει τη ζωή της ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αυστρία, εξάγοντας το Ελληνική πολιτισμό στην κεντρική Ευρώπη:

«Αγαπητή κυρία Φαρμάκη,

Μέσω του εικαστικού ταξιδιού που επιμελείστε και διοργανώνετε στο κέντρο της Ευρώπης, την Βιέννη, ο Δήμος Ήλιδας «ταξιδεύει» μαζί σας, διανύοντας μια νοητή πολιτιστική διαδρομή που συμβάλει στην εξωστρέφειά του, αλλά και στην ανάγκη για ανάδειξη του  ιστορικού ονόματος της γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων που πρεσβεύει, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

Στη μεγάλη έκθεση ζωγραφικής που αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί επί Αυστριακού εδάφους, 31 Έλληνες και 7 Ευρωπαίοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν το έργο τους από τις 21 έως τις 30 Μαΐου, υπό την αιγίδα -μεταξύ άλλων- και του Δήμου μας.

 Του Δήμου Ήλιδας που θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό σας, αφού κι εσείς δεν ξεχνάτε τη γενέτειρά σας και βρίσκεστε πάντα δίπλα της, όποτε κι αν σας ζητήθηκε.

Είμαι πεπεισμένος ότι η μεγάλη έκθεση της Βιέννης θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία, όπως συμβαίνει σε όλα τα εικαστικά γεγονότα που διοργανώνετε όλα αυτά τα χρόνια.

Και πάλι σας εύχομαι κάθε επιτυχία από καρδιάς.» 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΦΑΡΜΑΚΗ:

Η Κωνσταντίνα Φαρμάκη είναι αυτοδίδακτη ζωγράφος, πτυχιούχος ιστορικός και κριτικός τέχνης του Τμήματος Ιστορίας – Θεωρίας της Τέχνης, της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας.

Γεννήθηκε στον Καρδαμά Αμαλιάδας και μεγάλωσε στο Αιγάλεω Αττικής. Τα Χριστούγεννα του 2016 παρουσίασε την πρώτη ατομική της έκθεση με τίτλο: «Με το μπλε τ’ ουρανού και της θάλασσας» στο Παλάτι του Οττενστάιν (schloss Ottenstein) στην Κάτω Αυστρία.

Από 21 Οκτωβρίου του 2017 έως 25 Φεβρουαρίου του 2018 παρουσίασε την δεύτερη ατομική της έκθεση με τίτλο «το άνθος της ψυχής μου» στο Public στην Βιέννη Αυστρίας, με έργα εμπνευσμένα από τα γραπτά της Αλκυόνης Παπαδάκη, η οποία συμμετείχε ως τιμώμενο πρόσωπο στην έκθεση, παρουσιάζοντας μαζί με την θεατρολόγο δημοσιογράφο της ΕΡΤ Βίκυ Τσιανίκα τα έργα της ζωγράφου μέσα από την δική τους λογοτεχνική ματιά.

Από 20 Σεπτεμβρίου 2018 μέχρι 20 Νοεμβρίου 2018 παρουσίασε την τρίτη ατομική της έκθεση στο Kinder Paradies Teichaueser στην Κάτω Αυστρία, ενώ παράλληλα συμμετείχε μ’ένα έργο της στην Α΄ Διεθνή Έκθεση με τίτλο “Mare Magnum” που διοργάνωσε ο Όμιλος για την Unesco Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδας από 08 έως 12 Οκτωβρίου 2018.

«Ταξιδεύοντας τον ανθό της ψυχής της» στην Ελλάδα μας φέρνει σε επαφή με τα έργα της, αρχής γενομένης από την γενέτειρά της Αμαλιάδα, όπου παρουσίασε την τέταρτη ατομική της έκθεση στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας από 22 Δεκεμβρίου 2018 έως 6 Ιανουαρίου 2019, ενώ από 23 Ιανουαρίου μέχρι 6 Φεβρουαρίου συμμετείχε με τον «Φάρο» της στην Ομαδική Έκθεση που διοργάνωσε η Meg Art Gallery στην Αθήνα με τίτλο: «Ελλάδα χώρα του φωτός».

Συνεχίζοντας το ταξίδι της η Έκθεση παρουσιάζεται στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης Ν. Λακωνίας από 23 Φεβρουαρίου 2019 έως 10 Μαρτίου 2019. Καθοδηγητής της αλλά και ο άνθρωπος που την ενθάρρυνε προκειμένου να εκθέσει τα έργα της ήταν ο αείμνηστος καθηγητής Μάκης Βαρλάμης, ο μεγάλος Έλληνας εικαστικός, αρχιτέκτονας και διακοσμητής, Πρόεδρος της Kunst Museum Schrems.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην ζωγραφική με λάδια, με τον καθηγητή της Kunst Akademie Zwettl, SR, Bluemel Karl. Έργα της βρίσκονται σε προσωπικές συλλογές σε Αυστρία και Ελλάδα. Ζει και εργάζεται στην Αυστρία. Είναι μέλος του Ομίλου για την Unesco Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και του “Literatour House” Salzburg.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00