Αρχική » Μεγαλειώδης ήταν η πομπή για την λιτανεία του Πολιούχου Αγίου της Αμαλιάδας, Μέγα Αθανασίου.

Μεγαλειώδης ήταν η πομπή για την λιτανεία του Πολιούχου Αγίου της Αμαλιάδας, Μέγα Αθανασίου.

από Maria Petroutsa

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα ο Πολιούχος Άγιος της Αμαλιάδας Μέγας Αθανάσιος. Στην καθιερωμένη λειτουργία έλαβαν μέρος όλοι οι ιερείς της πόλης και ανάμεσα τους πρωτοστάτησε και ο νέος Μητροπολίτης Ηλείας Αθανάσιος. Ο οποίος τίμησε τον Άγιο της πόλης και γιόρτασε μαζί του και την ονομαστική του εορτή.

Στην λειτουργία έδωσαν το παρόν. Ο Δήμαρχος Ήλιδας, κ. Γιάννης Λυμπέρης. Οι βουλευτές Νέας Δήμοκρατίας Κ. Αυγερινοπούλου και κ. Νικολακόπουλος. Ο βουλευτής Σύριζα κ. Καλαματιανός. Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιαννόπουλος. Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Δυτικής Ελλάδας κ. Κοροβέσης. Το παρόν έδωσε και το λιμενικό σώμα Κυλλήνης και στρατηγοί της περιοχής μας.

Με ιδιαίτερη ευλάβεια ο Μητροπολίτης Αθανάσιος κοινώνησε τους πιστούς οι οποίοι είχαν γεμίσει ασφυκτικά την εκκλησία.

Κατα τις 10:30 ξεκίνησε η μεγάλη πομπή της λιτανείας στους δρόμους της πόλης, όπου πλήθος πιστών ακολούθησε. Στην πομπή πρωτοστατούσε η φιλαρμονική ορχήστρα Λεχαινών , ιερείς και συμπολίτες μας που με ιδιαίτερη τιμή κουβαλούσαν την εικόνα του Αγίου Αθανασίου .

Στην διάρκεια της πομπής οι πιστοί περίμεναν ευλαβικά να πάρουν την ευλογία του Αγίου.

Στο τέλος της πομπής η εικόνα επέστρεψε στην εκκλήσία του Αγίου Αθανασίου και καθώς οι καμπάνες ηχούσαν χαρμόσυνα ολοκληρώθηκε η θεία λειτουργία .

Φωτογραφίες -Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00