Αρχική » Μήνυμα Δημάρχου Πύργου  κ. Στάθη Καννή για την 25η Μαρτίου

Μήνυμα Δημάρχου Πύργου  κ. Στάθη Καννή για την 25η Μαρτίου

από Maria Petroutsa

Συμπολίτισσες και συμπολίτες

Αποδίδουμε σήμερα 25η Μαρτίου, την οφειλόμενη τιμή στη θυσία των προγόνων μας και γιορτάζουνε την εθνική μας επέτειο για την Επανάσταση και τον Αγώνα για την Απελευθέρωση και την Ανεξαρτησία της πατρίδας μας. Μια μεγάλη πορεία 203 χρόνων προς την αυτογνωσία με πολλές ένδοξες αναφορές και ηρωικά παραδείγματα, αλλά και μικρές ή μεγάλες αποτυχίες. Επιλογές που θα θέλαμε να ξεχαστούν, αλλά και διαστήματα προόδου με προωθητικούς βηματισμούς.

Σ’ ένα κόσμο που αλλάζει διαρκώς, το μεγαλείο αυτής της θυσίας των Ελλήνων του ’21, είναι μια σταθερή, ζωογόνα πηγή έμπνευσης και ανατροφοδότησης της εθνικής μας συνείδησης, με δύναμη, αισιοδοξία αλλά και τη σύνεση που απαιτεί η κρισιμότητα των καιρών μας.

Αντλούμε από  τους συμβολισμούς του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα, κάνουμε την αυτοκριτική μας, αναδιατάσσουμε τις προτεραιότητες μας και συνεχίζουμε με πίστη και ελπίδα να αγωνιζόμαστε, για την προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ιδανικών, της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Με ακεραιότητα και ευσυνειδησία να ορίζουμε ελεύθερα και δημιουργικά το ατομικό και συλλογικό μας μέλλον, γιατί όπως έγραψε και ο Ανδρέας Κάλβος “θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία”.

Επαναφέροντας συχνά στη μνήμη και τιμώντας αυτά που έχουν πραγματική αξία και νόημα, η “όμορφη και παράξενη πατρίδα” που λέει ο ποιητής, μπορεί να βαδίζει με σιγουριά στο μέλλον.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους. ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΊΟΥ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00