Αρχική » Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου-Βουλευτής Ηλείας: Μήνυμα για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου-Βουλευτής Ηλείας: Μήνυμα για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου

από Maria Petroutsa

«Σήμερα τιμούμε την διπλή, εθνική και θρησκευτική, εορτή και εκφράζουμε την υπερηφάνεια μας για  τις Ελληνίδες και τους Έλληνες απανταχού της γης. Είναι ταυτόχρονα ημέρα γιορτής για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, για τις γυναίκες και τους άνδρες που κρατούν ψηλά τη σημαία μας, εκπέμποντας ένα αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας.

Σήμερα, εμπνεόμαστε από τους θριάμβους του έθνους μας, διδασκόμαστε από τη μακρά πορεία διαρκούς προόδου του ελληνικού κράτους, του ελληνικού έθνους, του ελληνικού λαού για την διαφύλαξη της εθνικής μας ανεξαρτησίας, η οποία είναι προϋπόθεση για την κοινωνική πρόοδο για την κοινωνική συνοχή.

Η 25η Μαρτίου συμβολίζει την ενότητα και υπενθυμίζει τις αξίες και τα υψηλά ιδανικά των αγωνιστών του 1821, την υπεράσπιση της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων και κεκτημένων.

Με οδηγό και σημείο  αναφοράς την Ορθόδοξη πίστη και τον πολιτισμό μας, μέσα από τους εθνικούς μας αγώνες, μεταφέρουμε μήνυμα ειρήνης, ισότητας και  αμοιβαίου σεβασμού σε όλο τον κόσμο.

Αποδίδουμε τα οφειλόμενα στους προγόνους μας, στη γενιά μας, στα παιδιά μας και στις  μελλοντικές γενιές. Γιορτάζουμε την ιστορία μας και αναδεικνύουμε τη χώρα μας πρωταγωνίστρια διεθνώς, με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας και σε όλους τους Έλληνες, παντού στον κόσμο!»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00