Αρχική » Μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης ο Ανδρέας Νικολακόπουλος

Μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης ο Ανδρέας Νικολακόπουλος

από Maria Petroutsa

Νέο σημαντικό ρόλο, στο πλαίσιο των καθηκόντων του, ανέλαβε ο βουλευτής του νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος από τις αρχές της εβδομάδας βρίσκεται στο Στρασβούργο ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης με επικεφαλής την βουλευτή Ντόρα Μπακογιάννη.
Ο κ. Νικολακόπουλος ορίστηκε μέλος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μαζί με τους βουλευτές Ευρυπίδη Στυλιανίδη, Λιάνα Κανέλλη και Δημήτρη Μάντζο, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, που έχουν οριστεί σε άλλες Επιτροπές είναι οι βουλευτές Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Μαρία Συρεγγέλα, Αλέξης Τσίπρας, Γεώργιος Παπανδρέου, Γεώργιος Σταμάτης, Άννα Ευθυμίου, Αναστάσιος Χατζηβασιλείου και Ρένα Δούρου.

Σημαντικό θεσμικό όργανο
Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση έχει έδρα της το Στρασβούργο και αποτελεί θεσμικό όργανο του Συμβουλίου της Ευρώπης και απαρτίζεται από 612 μέλη, τα οποία προέρχονται από τα εθνικά κοινοβούλια των 46 κρατών – μελών του, καθώς και από 30 Παρατηρητές και 30 Εταίρους για τη Δημοκρατία και έχει ως σκοπό την προώθηση των στόχων του Συμβουλίου της Ευρώπης, ήτοι την προάσπιση της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου.
Ασκεί σημαντικό συμβουλευτικό ρόλο, διεξάγοντας συνεχή διάλογο με τις κυβερνήσεις, τα εθνικά κοινοβούλια, την κοινωνία των πολιτών και άλλους διεθνείς οργανισμούς.
Οι συστάσεις προς την Επιτροπή των Υπουργών έχουν οδηγήσει στην ανάληψη σημαντικών δράσεων από τον Οργανισμό. Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, η Συνέλευση εκλέγει τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τους δικαστές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ αποστέλλει παρατηρητές σε χώρες για την παρακολούθησης της διεξαγωγής εκλογών.
Η εκπροσώπηση κάθε χώρας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι ανάλογη του πληθυσμού της και η Βουλή των Ελλήνων μετέχει στις εργασίες της Συνέλευσης με κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία επτά τακτικών και επτά αναπληρωματικών μελών.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η ομιλία του κ. Νικολακόπουλου στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που θα ασχοληθεί με τρέχοντα ζητήματα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00