Αρχική » Μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Βουλής στη Διακοινοβουλευτική Ένωση (IPU) η Δρ. Αυγερινοπούλου

Μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Βουλής στη Διακοινοβουλευτική Ένωση (IPU) η Δρ. Αυγερινοπούλου

από Maria Petroutsa


Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνου Αν. Τασούλα, η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ορίζεται Μέλος της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση (IPU). Πρόκειται, μάλιστα, για τη δεύτερη θητεία που ορίζεται Μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση, ενώ το 2014 είχε εκλεγεί ως Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης για τα Ηνωμένα Έθνη και με την ιδιότητά της αυτή μετείχε ex officio και στην Εκτελεστική Επιτροπή.
Στη Διακοινοβουλευτική Ένωση, έναν από τους παλαιότερους διεθνείς θεσμούς, συμμετέχουν Βουλευτές από περισσότερα από 179 κράτη, από όλα τα κόμματα. Η IPU στοχεύει να συνεργαστεί στενά με τον ΟΗΕ και τα εθνικά κοινοβούλια των χωρών του πλανήτη, έτσι ώστε η φωνή των εκλεγμένων αντιπροσώπων των λαών να ακούγεται ηχηρότερα και να λαμβάνεται υπόψη στις διαπραγματεύσεις, που διεξάγει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών με τις κυβερνήσεις των κρατών μελών του.
Η Δρ. Αυγερινοπούλου διατηρεί όλα αυτά τα χρόνια ισχυρούς δεσμούς με Βουλευτές από άλλα κράτη για την ενδυνάμωση της δημοκρατίας και της διαφάνειας, καθώς και για την επίτευξη της κοινωνικής και περιβαλλοντικής ατζέντας. Προσφάτως δε είχε καλέσει σε συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής τον τέως Πρόεδρο της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, κ. Saber Chowdhury.
Σημειώνεται, τέλος, ότι η Δρ. Αυγερινοπούλου ως Μέλος της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας της I.P.U. θα μετέχει στην 147η Συνέλευση της Κοινοβουλευτικής Ένωσης που θα διεξαχθεί το διάστημα 23-27 Οκτωβρίου 2023 στην Αγκόλα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00