Αρχική » Λύθηκε το πρόβλημα για το Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Αρχαίας Ολυμπίας

Λύθηκε το πρόβλημα για το Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Αρχαίας Ολυμπίας

από Maria Petroutsa

-Με πρωτοβουλία Γεωργιόπουλου εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για τη μουσειολογική μελέτη από την ΑΜΚΕ «Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού»


Έφεραν αποτέλεσμα οι πρωτοβουλίες του Δημάρχου κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου για την πολυπόθητη εκπόνηση της μουσειακής μελέτης και επαναλειτουργία του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Αρχαίας Ολυμπίας.

Ειδικότερα, η Πρόεδρος της αστικής εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού» κα Ζωζώ Λιδωρίκη, έπειτα από επαφές που είχε μαζί της ο κ. Γεωργιόπουλος, δωρίζει το ποσό των 120.300 ευρώ για την ολοκλήρωση της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Αρχαίας Ολυμπίας. Τη σχετική σύμβαση υπέγραψαν η κα Λιδωρίκη και ο κ. Γεωργιόπουλος, παρουσία και του πρώην Αντιδημάρχου κ. Χάρη Σπηλιόπουλου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της θητείας του, ως υπεύθυνος για τα Ολυμπιακά θέματα, είχε επιμεληθεί το θέμα της επαναλειτουργίας του Μουσείου. Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου που με τόση λαχτάρα περιμένουν οι πολίτες της Αρχαίας Ολυμπίας.

Οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν, περιλαμβάνουν τα εξής:

-Συντήρηση αντικειμένων έκθεσης

-Συγγραφή, μετάφραση και μουσειολογική επιμέλεια κειμένων

-Μουσειογραφική επίβλεψη και σχεδιασμό αναρτήσεων εκθεμάτων

-Γραφιστικό σχεδιασμό

-Παραγωγή – επεξεργασία βίντεο έκθεσης

-Προμήθεια και κατασκευή ανοξείδωτων και ακρυλικών κατασκευών στήριξης εκθεμάτων

-Μεταφορά και τοποθέτηση αντικειμένων.

Προς εγκαινίαση και λειτουργία τον Απρίλιο του 2024

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Γεωργιόπουλος δήλωσε: «Έπειτα από εξαντλητικές προσπάθειες εξεύρεσης λύσης για τη μη ύπαρξη μουσειολογικής μελέτης του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, έχουμε τη μεγάλη χαρά να ανακοινώνουμε σήμερα το τέλος αυτής της περιπέτειας. Ευχαριστούμε θερμά την δωρήτρια κα Ζωζώ Λιδωρίκη και τις Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού, όπως επίσης και τον καλό φίλο της Ολυμπίας κ. Γιάννο Γραμματίδη που βοήθησε σημαντικά σ’ αυτή τη θετική εξέλιξη.

Όπως είναι γνωστό, όταν εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε το έργο από το ΕΣΠΑ, δεν είχε προβλεφθεί κατάλληλο ποσό για την ολοκληρωμένη μουσειολογική μελέτη ενώ δεν υπήρξε πρόβλεψη επίσης και για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Εμείς διεκδικήσαμε και πετύχαμε πρόσθετη χρηματοδότηση για τον περιβάλλοντα χώρο και πλέον έχουμε λύση και για τη χρηματοδότηση της συντήρησης και αποκατάστασης (μουσειολογική μελέτη) της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι το Μουσείο, το πρώτο μουσείο παγκοσμίως με έκθεση ολυμπιακών ενθυμημάτων, θα είναι έτοιμο για την τελετή Αφής τον προσεχή Απρίλιο, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Η επαναλειτουργία του, με σύγχρονη πλέον και ελκυστικότερη μορφή, θα επιδράσει θετικά στην προσέγγιση επισκεπτών από τον αθλητικό και όχι μόνο χώρο, καθιστώντας το Ολυμπιακό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας λειτουργικό και βιώσιμο».

ΦΩΤΟ: mouseio-simvasi-1, mouseio-oa-new

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00