Αρχική » Κορτέση Άννα:Αναγκαία η ενασχόληση των νέων με την γεωργία

Κορτέση Άννα:Αναγκαία η ενασχόληση των νέων με την γεωργία

από Maria Petroutsa

Αναγκαία η ενασχόληση των νέων με την γεωργία

Η γεωργία είναι ένας βασικός τομέας για την Ελλάδα και ειδικότερα για την Ηλεία εδώ και χιλιάδες χρόνια, με το ευνοϊκό κλίμα και το εύφορο έδαφος της χώρας να παρέχουν ένα ιδανικό περιβάλλον για καλλιέργειες και κτηνοτροφία, συμβάλλοντας σημαντικά στην οικονομία της χώρας και παρέχοντας ευκαιρίες απασχόλησης σε πολλούς ανθρώπους.

Ωστόσο, η σημασία και η ανάγκη της συμμετοχής των νέων στις αγροτικές περιοχές, δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Η γεωργία είναι ένας κρίσιμος τομέας που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας και της οικονομικής ανάπτυξης, ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες. Παρόλα αυτά, πολλοί νέοι εγκαταλείπουν τις αγροτικές περιοχές για να αναζητήσουν ευκαιρίες σε αστικές περιοχές, οδηγώντας σε μείωση του γεωργικού εργατικού δυναμικού και ερήμωση των χωριών μας.

Οι νέοι έχουν μια μοναδική προοπτική και καινοτόμες ιδέες που μπορούν να βοηθήσουν στη μεταμόρφωση του αγροτικού τομέα. Φέρνοντας νέα τεχνολογία και προσεγγίσεις στη γεωργία μπορούν να αυξήσουν την αποδοτικότητα, την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα με την ευκαιρία να δημιουργήσουν ευκαιρίες απασχόλησης στις αγροτικές περιοχές, οδηγώντας σε αυξημένη οικονομική ανάπτυξη και μείωση της φτώχειας.

Ωστόσο, τα οικονομικά εμπόδια για την έναρξη μιας αγροτικής επιχείρησης μπορεί να είναι τρομακτικά για τους νέους. Η γη και ο εξοπλισμός είναι συχνά ακριβά και η απόκτηση χρηματοδότησης μπορεί να είναι δύσκολη γι’αυτο είναι σημαντικό το κράτος να παρέχει μια σειρά από επιδοτήσεις και προγράμματα για τη στήριξη των νέων που θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία προσφέροντας επιχορηγήσεις ή επιδοτήσεις για να βοηθήσει στην κάλυψη του κόστους αγοράς γης ή εξοπλισμού.

 Επιπλέον, προγράμματα που προσφέρουν τεχνική βοήθεια και κατάρτιση σε νέους αγρότες μπορούν να βοηθήσουν στην οικοδόμηση ικανοτήτων και γνώσεων, επιτρέποντάς τους να αναπτύξουν επιτυχημένες γεωργικές επιχειρήσεις. 

Είναι σημαντικό για τους νέους να μπορούν να στηριχτούν σε προγράμματα κρατικής στήριξης, αλλά και επιδοτήσεις ώστε να έχουν ένα σοβαρό κίνητρο για να ξεκινήσουν τη ενασχόληση τους με την γεωργία και βοηθώντας στην αναζωογόνηση των αγροτικών περιοχών, στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και στη διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας για τη χώρα.

Εν κατακλείδι, οι νέοι έχουν να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στον αγροτικό τομέα και την ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών. Η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να βοηθήσει στη στήριξη των νέων αγροτών προσφέροντας επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις και προγράμματα που τους επιτρέπουν να ξεκινήσουν τη γεωργία. 

Μόνο έτσι, μπορούμε να διασφαλίσουμε το μέλλον της γεωργίας και να προωθήσουμε τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη στις αγροτικές περιοχές μας.

Κορτέση Άννα 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00