Αρχική » ΚΟΡΙΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξης Ήλιδα 36.

ΚΟΡΙΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξης Ήλιδα 36.

από Maria Petroutsa

Ονομάζομαι Κορίζης Ιωάννης του Νικολάου.  Κατάγομαι από το Χάβαρι Ηλείας.  Είμαι έγγαμος με την Κούτρου Δήμητρα, έχω δύο παιδιά  και ζω μόνιμα οικογενειακώς στην Αμαλιάδα. Υπηρετώ στο Λιμενικό Σώμα και είμαι στέλεχος του Λιμεναρχείου Κυλλήνης.

 Έχω εκλεγεί  κατά το παρελθόν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος και έχω διατελέσει  Αναπληρωτής Γενικός     Γραμματέας, Οργανωτικός Γραμματέας και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας.

                   Επίσης διατελώ επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεφαλονιάς – Ιθάκης – Ζακύνθου – Ηλείας.

Αγαπώ την πόλη μας και γνωρίζω τα προβλήματα που μαστίζουν τις γειτονιές μας. Εδώ και δεκαετίες τα κοινωνικά και αναπτυξιακά προγράμματα του δήμου μας που εκπονήθηκαν από όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, ήταν ανεπαρκέστατα ή ανεφάρμοστα. Με εξαίρεση ελάχιστα έργα βιτρίνας (κυρίως στο κέντρο της Αμαλιάδας) και όχι ουσίας, ο δήμος μας δεν εκσυγχρονίζεται ούτε προοδεύει. Η παραμέληση, η αδιαφορία και η υπανάπτυξη είναι ακόμα πιο εμφανής στα απομακρυσμένα κοινοτικά διαμερίσματα του δήμου μας.

Βλέποντας λοιπόν πόσο δυσχεραίνει η καθημερινότητα όλων μας αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά της πόλης μας. Η έμπνευση, το κίνητρο και η ευκαιρία  μου δόθηκαν από τον υποψήφιο δήμαρχο Ανδρέα Παπαδάκο, μέσω της συμμετοχής μου ως υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Ήλιδας με τον συνδυασμό «Ήλιδα 36».

Είναι καιρός ο δήμος μας να ανασυγκροτηθεί και να εκσυγχρονίσει τις υποδομές τους ακολουθώντας μια βιώσιμη πορεία ανάπτυξης.

Είναι αναγκαίο:

  • Να ενισχυθεί ο τομέας καθαριότητας και να γενικευθεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης των απορριμμάτων σε όλα τα κοινοτικά διαμερίσματα του δήμου μας.
  • Να ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση και ο ηλεκτροφωτισμός όλων των δρόμων ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες γειτονιές του δήμου μας.
  • Να δημιουργηθούν ασφαλείς παιδικές χαρές και ζώνες πράσινου σε κάθε γειτονιά του δήμου μας.
  • Να αξιοποιηθούν εγκαταλελειμμένες δημοτικές εγκαταστάσεις που παραμένουν ανεκμετάλλευτες για δεκαετίες.
  • Να διαμορφωθούν περισσότεροι χώροι στάθμευσης προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία που είναι έντονη στο κέντρο της Αμαλιάδας.
  • Να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο δημοτικό πρόγραμμα μέριμνας για τα αδέσποτα ζώα της πόλης μας και να μην στηριζόμαστε στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τα φιλοζωικά αισθήματα κάποιων συμπολιτών μας.
  • Να διασφαλιστεί η πλήρης λειτουργία και η στελέχωση του νοσοκομείου Αμαλιάδας με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Να διεκδικήσουμε μαχητικά την επαναλειτουργία ανώτατων τεχνολογικών ιδρυμάτων που θα αποτελέσουν πόλο ανάπτυξης για την πόλη μας.
  • Να εκσυγχρονιστούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου μας και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των αθλητικών σωματείων μέσω της έμπρακτης στήριξης από τη δημοτική αρχή.
  • Να απορροφηθούν κονδύλια από την περιφέρεια δυτικής Ελλάδος που θα στηρίξουν επενδύσεις σε εναλλακτικές καλλιέργειες και εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως ο αγροτουρισμός.
  • Να αξιοποιηθεί το φράγμα Πηνειού μέσω της διεξαγωγής αθλητικών εκδηλώσεων.
  • Να αναδιαμορφωθεί και να αναδειχτεί όλο το παραλιακό μέτωπο του δήμου Ήλιδας. Έργο πνοής και σημαντικής τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης θα αποτελέσει η κατασκευή μαρίνας στο Παλούκι στο οποίο μπορώ να συνδράμω τα μέγιστα λόγω και της επαγγελματικής μου ιδιότητας.
  • Να προβληθεί η Αρχαία Ήλιδα ως σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Ζητώ λοιπόν τη στήριξή σας για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής στην πόλη μας και ευελπιστώ στην αμέριστη συνδρομή σας, ενημερώνοντάς με προσωπικά για καθημερινά προβλήματα στις γειτονιές σας.

ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ!!!

Πάντα δίπλα σας,

Κορίζης Ιωάννης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00