Αρχική » Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περιστερίου

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περιστερίου

από Maria Petroutsa

Για άλλη μια χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστερίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του σε μια γιορτινή εκδήλωση που φιλοξένησε η αίθουσα εκδηλώσεων Ossobuco του Νίκου Τσαγρή.

Αρκετοί κάτοικοι του χωριού καθώς και φίλοι του Συλλόγου συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην αίθουσα και τα μέλη του Συλλόγου Περιστερίου τους υποδέχονταν με χαμόγελο στην πόρτα. Μαζί τους ήταν και οι ιερείς του χωριού ο πάτερ Διονύσιος και ο πάτερ Γερμανός.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Δημοτική Αρχή . Ο Δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος μαζί με τον συνεργάτη του Ανδρέα Παπαδάκο και τους Αντιδημάρχους του δέχθηκαν θερμής υποδοχής από τον κόσμο. Παρών ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης υγείας κ. Παναγούλιας. Εκπρόσωποι του κ. Νικολακόπουλου και κ. Αυγερινοπούλου ήταν οι άμεσοι συνεργάτες τους στον Νομό μας.

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιστερίου Λένα Θωμοπούλου έβγαλε ένα μικρό λόγο ευχαριστώντας τον κόσμο για την παρουσία του. Τον λόγο έδωσε στην συνέχεια στον Πρόεδρο του χωριού Ανδρέα Ροκανά, ο οποίος έδωσε τις ευχές του και ζήτησε την στήριξη της Δημοτικής Αρχής για την ανάπτυξη του χωριού. Τις ευχές τους έδωσαν και οι εκλεγμένοι Αντώνης Παναγόπουλος και Σεϊντής Θανάσης. Η Πρόεδρος κάλεσε και τον Δήμαρχο Χρήστο Χριστοδουλόπουλο να πει τις ευχές του. Ο κ. Χριστοδουλόπουλος τόνισε ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστερίου είναι από τους πιο ενεργούς και δεσμεύτηκε να βοηθήσει στην κατασκευή πλατείας του χωριού. Ο συνεργάτης του Ανδρέας Παπαδάκος πήρε τον λόγο και είπε ότι είναι μαζί με τον Σύλλογο σε ότι χρειαστεί και ότι πάντα έχει την στήριξη του. Τον λόγο πήραν  η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεώνη Γεωργοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Τσεριώνης, Κωνσταντίνος Τρικόγιας , Κώστας Αναγνωστόπουλος και Γιώργος Κράλλης. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο κ. Παναγούλιας.

Στην συνέχεια οι ιερείς του χωριού ευλόγησαν την πίτα και τα μέλη του Συλλόγου Περιστερίου την έκοψαν συμβολικά μαζί.

Τυχερός στάθηκε ο μικρός γιός του Προέδρου του χωριού ο οποίος κέρδισε το φλουρί και παρέλαβε με χαρά το δώρο του. Ακολούθησε πλούσιο γεύμα καθώς και λαχειοφόρος με πολλά δώρα.

Αρκετοί ήταν οι τυχεροί της βραδιάς οι οποίοι παρέλαβαν τα δώρα τους  με χαμόγελο στα χείλη. Ακολούθησε χορός με την μουσική επιμέλεια του Γιάννη Παπακωνσταντόπουλου και γλέντι μέχρι αργά. Αρκετοί απο τους καλεσμένους πόζαραν με χαρά στον φακό του Μαντάτο.

Εμείς ευχόμαστε στον Σύλλογο Περιστερίου να είναι πάντα ενεργός και δημιουργικός και να προσφέρει όμορφα θεάματα και δράσεις τονίζοντας έτσι την παράδοση και την αγάπη για τον τόπο μας.

Φωτογραφίες Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00