Αρχική » Καλαματιανός Διονύσης: «Ελπίδα για τη χώρα η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις εθνικές εκλογές»


Καλαματιανός Διονύσης-Χαράλαμπος, Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
Την ακλόνητη πεποίθησή του πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. την 21η Μαΐου θα εγγυηθεί την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας, εξέφρασε σε τηλεοπτική του παρουσία στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Διονύσης Καλαματιανός.
Στην αρχή της τοποθέτησής του ο Ηλείος Βουλευτής ανέφερε πως η 21η Απριλίου είναι μια μαύρη ημέρα, με τη χούντα των συνταγματαρχών που ολοκληρώθηκε με την τραγωδία της Κύπρου.
«Δεν πρέπει να τα ξεχνάμε όλα αυτά, πρέπει να τα θυμόμαστε γιατί ο αγώνας για τη δημοκρατία είναι διαρκής και πάντα επίκαιρος.»
Παράλληλα, ο Αν. Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπογράμμισε πως στις επερχόμενες εκλογές ο ελληνικός λαός θα καταδικάσει την καταστροφική πολιτική της ΝΔ, επιλέγοντας τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και το πρόγραμμά του για να βγάλει τον τόπο από τα αδιέξοδα.
«Εμείς υποστηρίζουμε πως για να ανοίξει ο δρόμος για την προοδευτική διακυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρέπει την 21η Μαΐου να είναι πρώτος, για να έχει την πολιτική νομιμοποίηση και να εφαρμόσει τις προγραμματικές του δεσμεύσεις.
Αντίθετα, αγνοείται το πρόγραμμα της ΝΔ. Για το πώς θα αντιμετωπίσει την ακρίβεια, τα κόκκινα δάνεια και τα χρέη που έχουν εκτοξευτεί, για το γεγονός ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα. Ποιο είναι το σχέδιό της για την ενίσχυση του εισοδήματος και την παραγωγική ανασυγκρότηση; Σε όλα αυτά θα κριθεί το αποτέλεσμα των εκλογών.»
Ο ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ. προτείνει ένα ρεαλιστικό και πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα για να σταθεί όρθια η ελληνική κοινωνία, για να ανασάνουν οι εργαζόμενοι και τα νοικοκυριά, ο αγροτικός κόσμος και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Μεταξύ άλλων, προβλέπει:
• την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ,
• τη θέσπιση ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, σύμφωνα με τον πληθωρισμό, σε μισθούς ιδιωτικού και δημοσίου τομέα,
• τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα,
• τη ρύθμιση του χρέους προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, με διαγραφή μέρους βασικής οφειλής και 120 δόσεις,
• την κατάργηση του νέου πτωχευτικού νόμου και τη θέσπιση πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας,
• την κατοχύρωση και τη διεύρυνση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Σε λίγες ημέρες, ο ελληνικός λαός με την ψήφο του θα δώσει εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να εφαρμόσει το προοδευτικό πρόγραμμά του για κοινωνική δικαιοσύνη και ανάταξη της πατρίδας μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00