Αρχική » Καλαματιανός Διονύσης: «Βασική προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. η αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας»


Καλαματιανός Διονύσης-Χαράλαμπος, Αν. Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., υπ. Βουλευτής Ηλείας
«Την 21η Μαΐου, ο ελληνικός λαός θα κρίνει και θα αποφασίσει με νηφαλιότητα, έχοντας βασικό κριτήριο τα αρνητικά πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη» τόνισε σε τηλεοπτική του παρουσία στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ, ο Διονύσης Καλαματιανός.
Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο Ηλείος Βουλευτής επέκρινε τον κ. Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως το πρόγραμμα που παρουσίασε ο απερχόμενος Πρωθυπουργός ήταν μια συρραφή όλων όσων δεν έκανε στη διάρκεια της τετραετίας η κυβέρνησή του.
«Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για αύξηση μισθών, όταν ο ΟΟΣΑ αναφέρει σε έκθεσή του πως υπήρξε μείωση 7,4% του πραγματικού μισθού των πολιτών στην τετραετία που πέρασε. Επίσης, έταξε μείωση φόρων, όμως, προκύπτει από τον κρατικό προϋπολογισμό ότι υπήρξε αύξηση 4 δισ. των εσόδων από τους έμμεσους φόρους, όπως ο ΦΠΑ.»
Παράλληλα, ο Αν. Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατηγόρησε την κυβέρνηση πως καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της έβαλε πλάτη και στην ενεργειακή ακρίβεια και αισχροκέρδεια, υπογραμμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει προτείνει συγκεκριμένα μέτρα που μπορούν να ανακουφίσουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που υποφέρουν, όπως:
• η επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ,
• η θέσπιση ανώτατου ορίου τιμής λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας ανά μεγαβατώρα και ανώτατου συντελεστή κέρδους στην παραγωγή ενέργειας στο 5%,
• η προστασία των ευάλωτων καταναλωτών από τις αποκοπές.
«Το καλοκαίρι του 2021, η κυβέρνηση αποφάσισε να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ, που έχασε τον ρυθμιστικό της ρόλο. Πρέπει, λοιπόν, να αποκτήσει ξανά αυτό τον στρατηγικό ρόλο, όπως συμβαίνει με κρατικές εταιρείες στη Γαλλία, στη Γερμανία και σε άλλες χώρες, που ρυθμίζουν την αγορά και μπορούν να κάνουν κοινωνική πολιτική με φθηνό ρεύμα για όλους.»
Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ηλεία, ο Διονύσης Καλαματιανός τόνισε τα εξής:
«Το 2019, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. παρέδωσε τη διακυβέρνηση της χώρας, υπήρχαν λειτουργικά δημόσια νοσοκομεία. Δυστυχώς, σήμερα υπάρχει υγειονομική φτώχεια, καθώς την τελευταία τετραετία έχουν αποχωρήσει 25 γιατροί και δεν έχει έρθει ούτε ένας.
Υπήρχαν 2 πανεπιστημιακά τμήματα που λειτουργούσαν και τώρα δεν υφίσταται κανένα, γιατί η σημερινή κυβέρνηση αποφάσισε να τα διώξει.
Επίσης, είχαν δρομολογηθεί και ξεκινήσει έργα υποδομών που, τελικά, είτε ακυρώθηκαν, είτε υπονομεύτηκαν και έμειναν πίσω.
Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς το εισόδημά τους εξαφανίζεται από το τεράστιο κόστος παραγωγής και τις μειωμένες τιμές σε πολλά προϊόντα, όπως η σταφίδα, τα εσπεριδοειδή κ.α.
Ο ηλειακός λαός τα γνωρίζει όλα αυτά και θα επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και την προοδευτική διακυβέρνηση στις εκλογές της 21ης Μαΐου.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00