Αρχική » Καινούριο ασθενοφόρο που δώρισε στα τέλη του 2018 στο Δήμο Ήλιδας Γαλλική ΜΚΟ, σάπιζε επί τέσσερα χρόνια στον τομέα Καθαριότητας!

Καινούριο ασθενοφόρο που δώρισε στα τέλη του 2018 στο Δήμο Ήλιδας Γαλλική ΜΚΟ, σάπιζε επί τέσσερα χρόνια στον τομέα Καθαριότητας!

από Maria Petroutsa

Στα τέλη του 2018, έπειτα από παρέμβαση του τότε Δημάρχου Ήλιδας και σημερινού κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, ο Δήμος Ήλιδας απέκτησε με την αρωγή Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Γάλλων Φαρμακοποιών ένα υπεσύγχρονο και εξοπλισμένο ασθενοφόρο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των διακομιδών εντός του Δήμου μας. 

Από τότε και μέχρι την αλλαγή της Δημοτικής αρχής τον Μάιο του 2019, ακολούθησαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και αποφάσεις, προκειμένου το ασθενοφόρο να αποκτήσει Ελληνικές πινακίδες και να παραχωρηθεί στο ΕΚΑΒ ή το Νοσοκομείο Αμαλιάδας για την υγειονομική κάλυψη της περιοχής.

Και ενώ οι Γάλλοι φαρμακοποιοί μέλη της ΜΚΟ «Pharmacie Humanitaire Internationale» έδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία για τον τομέα της υγείας στο Δήμο μας, ανάλογο ενδιαφέρον δεν φαίνεται να είχε και η τότε δημοτική αρχή, η οποία -αντί να κάνει όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες- άφησε το ασθενοφόρο να σαπίζει σε χωράφι δίπλα από το αμαξοστάσια και εκτός υποστέγου, στον Τομέα Καθαριότητας του Δήμου μας.

Ο νέος αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης, Ηλεκτροφωτισμού και Ποιότητας Ζωής κ. Ντίνος Τρικόγιας εντόπισε σε άθλια κατάσταση το ασθενοφόρο μάρκας Peugeot Expert, το οποίο παραμένει κατάλληλα εξοπλισμένο για να καλύψει άμεσα τις ανάγκες.

Το ασθενοφόρο πλύθηκε και καθαρίστηκε, προκειμένου μέσα στο επόμενο διάστημα να ακολουθήσουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την χορήγηση των Ελληνικών πινακίδων και στη συνέχεια να παραχωρηθεί -όπως προβλέπεται- έστω και με καθυστέρηση τεσσάρων ετών, για την κάλυψη των αναγκών απομακρυσμένων περιοχών του Δήμου Ήλιδας, όπως για παράδειγμα πολλά χωριά της Πηνείας. 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00