Αρχική » Η όμορφη Κοινότητα Γερακίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της μαζί με αποκριάτικη εκδήλωση

Η όμορφη Κοινότητα Γερακίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της μαζί με αποκριάτικη εκδήλωση

από Maria Petroutsa

Την Κυριακή 25 Φεβρουρίου η Κοινότητα Γερακίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της στην πλατεία του χωριού.

Όλα ήταν έτοιμα με κάθε λεπτομέρεια ώστε να υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους. Χειροποίητες βασιλόπιτες, αναψυκτικά και ο απαραίτητος αποκριάτικος στολισμός συνέθεταν ένα όμορφο φιλόξενο σκηνικό.

Από νωρίς το απόγευμα κόσμος συγκεντρώθηκε στην πλατεία. Σύντομα κατέφθασε  ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γερακίου κ. Ιωάννης Κοντόπουλος, ο Δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεώνη Γεωργοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Τσεριώνης, ο Πρόεδρος Κοινότητας Αμαλιάδας  Παναγιώτης Γιαννόπουλος και η Υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος έδωσε τις θερμότερες ευχές του, έδωσε συγχαρητήρια για την οργάνωση της όμορφης αυτής της εκδήλωσης και στην σταύρωσε την πίτα. Ο Πρόεδρος του χωριού την έκοψε και έδωσε τις δικές του ευχές. Ακολούθησαν ευχές και από την κ. Αριστέα Παπαδοπούλου.

Στην συνέχεια η πίτα μοιράστηκε στον κόσμο και ανάμεσα στους τυχερούς που κέρδισαν το φλουρί ήταν μια μικρή γοργόνα και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αμαλιάδας κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος ήταν φανερά έκπληκτος όταν κέρδισε το φλουρί και παρέλαβε το δώρο του.

Σειρά είχε η γιορτή των μικρών. Η animateur  με τα πολύχρωμα ρούχα συγκέντρωσε όλους του μικρούς σε ένα μεγάλο κύκλο και τους έδωσε ένα τεράστιο πανί. Πάνω σε αυτό το πανί υπήρχαν πολλές εκπλήξεις, βροχές, καταιγίδες και άνεμοι! Οι μικροί συμμετέχοντες τίμησαν όλα τα καιρικά φαινόμενα με κινήσεις και φωνές δημιουργώντας ένα αστείο σκηνικό.

Οι μεγάλοι παρατηρούσαν με ενδιαφέρον τα παιχνίδια των παιδιών και αρκετοί από αυτούς συγκεντρώθηκαν στο μικρό καφενείο της πλατείας βγάζοντας αναμνηστικές φωτογραφίες με τον Πρόεδρο του χωριού και μέλη της Δημοτικής Αρχής.

Φυσικά δεν έλειπαν μέλη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περιστερίου, τα οποία στηρίζουν σχεδόν όλες τις εκδηλώσεις των μικρών Κοινοτήτων.

Εμείς σαν Μαντάτο ευχόμαστε ακόμα περισσότερες όμορφες εκδηλώσεις στην Κοινότητα Γερακίου την νέα χρονιά και ευχόμαστε περισσότερος κόσμος να γνωρίσει το όμορφο αυτό χωριό με την πλούσια ιστορία.

Φωτογραφίες- Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00