Αρχική » Η Φλόγα Πολιτισμού ταξίδεψε σε Ανδραβίδα με τον Μπάμπη Τσέρτο & Καβάσιλα με την Χριστίνα Αλεξανιάν

Η Φλόγα Πολιτισμού ταξίδεψε σε Ανδραβίδα με τον Μπάμπη Τσέρτο & Καβάσιλα με την Χριστίνα Αλεξανιάν

από Maria Petroutsa



Ν. Κοροβέσης: Η ΠΔΕ συνεχίζει το οδοιπορικό Πολιτισμού στην Ηλεία


Μια υπέροχη μουσική βραδιά με αγαπημένα τραγούδια, χάρισε στον κόσμο που κατέκλυσε την Κυριακή το βράδυ την κεντρική πλατεία της Ανδραβίδας, ο Μπάμπης Τσέρτος και η ορχήστρα του, προσκεκλημένος της Φλόγας Πολιτισμού 2023 από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με ελεύθερη όπως πάντα είσοδο για το κοινό. Ο Μπάμπης Τσέρτος παρουσίασε ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο με τα ωραιότερα τραγούδια του Ελληνικού λαϊκού ρεπερτορίου, κάνοντας ένα μεγάλο οδοιπορικό με παραδοσιακά, Σμυρναίικα, Αρχοντορεμπέτικα, λαϊκά , καθώς και νεότερα τραγούδια σκορπίζοντας απλόχερα το κέφι. Ο κόσμος που γέμισε τα καταστήματα εστίασης της Ανδραβίδας διασκέδασε, τραγούδησε, χόρεψε και πέρασε μια καταπληκτική βραδιά. Έτσι κι αλλιώς, ο Μπάμπης Τσέρτος με την πολύχρονη παρουσία του έχει κατακτήσει τον τίτλο του τραγουδιστή που μπορεί με ευχέρεια να ερμηνεύσει πολλά διαφορετικά είδη του ελληνικού τραγουδιού, χαρακτηρίζοντάς τα με την προσωπική του ερμηνεία, πάντα στο πλαίσιο του ήθους και του ύφους του τραγουδιού. Γνωρίζει επίσης καλά τι σημαίνει διασκέδαση και το υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο, συνθέτοντας πάντα ένα ξεχωριστό πρόγραμμα ψυχαγωγίας και κεφιού.

Ο κόσμος που κατάκλυσε την πλατεία της Ανδραβίδας και τα καταστήματα εστίασης, διασκέδασε και απόλαυσε αυτήν την εξαιρετική μουσική βραδιά κεφιού.
Συγκίνησαν τα «Τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» με την Χριστίνα Αλεξανιάν στα Καβάσιλα
Εν τω μεταξύ το βράδυ της Τετάρτης, μια ακόμα θεατρική παράσταση δόθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας “Φλόγα Πολιτισμού”, αυτή τη φορά στο υπαίθριο θέατρο Καβασίλων με ελεύθερη είσοδο. Η εξαιρετική θεατρική παράσταση με τίτλο «Τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν», ένας θαυμάσιος θεατρικός μονόλογος της Χριστίνας Αλεξανιάν συγκίνησε τους θεατές, καθώς μέσα από την ιστορία της Ανζέλ Κουρτιάν που αφηγήθηκε το οδοιπορικό του διωγμού της οικογένειάς της, καταγράφοντας στην ουσία τον διωγμό ενός ολόκληρου έθνους. Μια παράσταση μέσω της οποίας ο Τομέας Πολιτισμού με στόχο την θεατρική αγωγή του κοινού και την μετάδοση της ιστορικής γνώσης μέσω της θεατρικής εμπειρίας υλοποιεί συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως η Χριστίνα Αλεξανιάν, που υπηρετούν την γνήσια ψυχαγωγία με απώτερο σκοπό την πνευματική καλλιέργεια των πολιτών. Η Ανζέλ Κουρτιάν, η μάνα-μοδίστρα, οι δυο της αδελφές, τα πρώτα ευτυχισμένα χρόνια, το βίωμα των συνεπειών της διαταγής εξολόθρευσης των Αρμενίων, η αυτόπτης μαρτυρία της Μικρασιατικής Καταστροφής, ένα οδοιπορικό από την Προύσα ως τη Σμύρνη και από εκεί στην Κρήτη και την Κοκκινιά, ο πόλεμος και η προσφυγιά καταγράφονται μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, της μικρής Ανζέλ. Με τον φόβο και τον θάνατο, με τα γέλια και τις χαρές, με τις μουσικές και τα τραγούδια που σημάδεψαν τη ζωή της ηρωίδας, αποτελούν τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν. Η ερμηνεία της Χριστίνας Αλεξανιάν ήταν εκπληκτική, η γνωστή ηθοποιός συγκίνησε και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο, αυτή η συγκλονιστική αληθινή ιστορία που σημάδεψε τη ζωή της όπως την έγραψε αργότερα, στα μαθητικά τετράδια των εγγονιών της. Μια παράσταση μέσω της οποίας ο Τομέας Πολιτισμού με στόχο την θεατρική αγωγή του κοινού και την μετάδοση της ιστορικής γνώσης μέσω της θεατρικής εμπειρίας υλοποιεί συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες που υπηρετούν την γνήσια ψυχαγωγία με απώτερο σκοπό την πνευματική καλλιέργεια των πολιτών.


Παραδοσιακές βραδιές και εθιμικά πανηγύρια
Ο τομέας Πολιτισμού της ΠΔΕ, συνεχίζει να στηρίζει τους τοπικούς συλλόγους συνδιοργανώνοντας με αυτούς λαϊκές και παραδοσιακές βραδιές. Έτσι, την Κυριακή 30/7 στις 10 το βράδυ συνδιοργανώνει λαϊκή βραδιά στο δημοτικό σχολείο Πρασίνου με τον Αθλητικό Όμιλο Πρασίνου. Την Δευτέρα 31/07 παραδοσιακή βραδιά στο Λέπρεο και την Τρίτη 1/8 παραδοσιακή μουσική βραδιά στο Τραγανό στις ώρα 9.30 το βράδυ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00