Αρχική » Η πρώτη συνεδρίαση το ΤΕΣΟΠΠ Πύργου

Η πρώτη συνεδρίαση το ΤΕΣΟΠΠ Πύργου

από Maria Petroutsa

                                    

                 Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟ ΤΕΣΟΠΠ ΠΥΡΓΟΥ

Συντονισμός των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση πλημμυρών, χιονοπτώσεων και παγετού.

Ο συντονισμός των εμπλεκόμενων υπηρεσιών με την αντιμετώπιση των καταστροφών από  φυσικά φαινόμενα ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας υπό τον Δήμαρχο κ. Στάθη Καννή.

Κύριος στόχος ο καθορισμός του πλαισίου μέσα στο οποίο θα αναπτύσσουν δράσεις οι υπηρεσίες που συμμετέχουν στο ΤΕΣΟΠΠ κατά την διάρκεια της εξέλιξης ενός φυσικού φαινόμενου με κύριο στόχο την αποφυγή καταστροφικών συνεπειών από την μήνη του καιρού.

Αρχικά έγινε μία ενημέρωση από τον Δήμαρχο κ. Καννή για την υφιστάμενη κατάσταση και στην συνέχεια τέθηκαν οι ενέργειες που προβλέπεται να γίνουν για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και του  παγετού  που στις ορεινές κυρίως περιοχές.

Παράλληλα αναπτύχθηκε το σχέδιο δράσης για τις ενέργειες που προβλέπονται προκειμένου να είναι αποτελεσματική η διαχείριση κρίσεων από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου πρόσφατα συγκροτήθηκε με απόφαση του Δημάρχου κ Στάθη Καννή ο οποίος έχει και την θέση του προέδρου.  

Επίσης συμμετέχουν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας   Παντελεήμων Αθανασόπουλος  ο οποίος, σε περίπτωση απουσίας του Προέδρου, τον αναπληρώνει, η Αγγελική  Διονυσοπούλου  (Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ), ο Δασάρχης Πύργου κ Παναγιώτης Λάττας καθώς και εκπρόσωποι από την Πυροσβεστική, το Στρατό και την Αεροπορία, την Αστυνομία και την Δημοτική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, το Λιμεναρχείο Κατακόλου, και το Νοσοκομείο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00