Η περιοδεία του υποψήφιου Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα στην Αμαλιάδα.

Το Σάββατο 27 Απριλίου στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου των Ευρωεκλογών, επίσκεψη πραγματοποίησε ο  υποψήφιος Ευρωβουλευτής και πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας στην πόλη της Αμαλιάδας.

Από νωρίς το πρωί συναντήθηκε με την συντονιστική επιτροπή της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ του Δήμου Ήλιδας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Στην συνέχεια με την συνοδεία του Συντονιστή ΟΜ Πηνειού Τάσου Αράπογλου, του Συντονιστή Νομαρχιακής επιτροπής Βασίλη Καρναρή και μέλη του συντονιστικού ΟΜ Ήλιδας περπάτησε στους δρόμους της πόλης, συνομίλησε με τον κόσμο σε κεντρικά καφέ και άκουσε τους προβληματισμούς τους.

Σημαντική ήταν η στιγμή που έφτασε στο Πρωτοδικείο της πόλης. Εκεί ενημερώθηκε για την μάχη που δίνει ο Δήμος Ήλιδας να διατηρήσει την λειτουργεία του, καθώς και την ιστορική του σημασία για την πόλη της Αμαλιάδας.

Στην συνέχεια κατευθύνθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Σοχιάς όπου τον περίμεναν οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Κράλλης, Ηλίας Ευσταθόπουλος, Μάκης Παπαγιαννόπουλος, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Ήλιδας Άκης Χουζούρης.

Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε πλήρως από τον Δήμαρχο Ήλιδας για την δυσμενή κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος μας. Τον ενημέρωσε για το κλείσιμο των Πανεπιστημιακών σχολών, για την μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας σε υποστελεχομένο Κέντρο Υγείας, για το κλείσιμο του Πρωτοδικείου και της Εφορίας . Την υπολειτουργία του καταστήματος της ΔΕΗ το οποίο έχει μετατραπεί σε παράρτημα και τέλος του επεσήμανε την ακύρωση ενός σημαντικού έργου, την ένωση της πόλης της Αμαλιάδας με τον περιφερειακό δρόμο.

Ο κ. Τσίπρας άκουσε με προσοχή και έμεινε έκπληκτος για την ερήμωση και την εξαθλίωση που βιώνει μια τόσο ιστορική περιοχή. Στην συζήτηση σύντομα παρευρέθηκε και ο Βουλευτής ΣΎΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, ο οποίος με την σειρά του του επεσήμανε τα προβλήματα της περιοχής και τις ενέργειες που έχουν γίνει από την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ και σαν κυβέρνηση αλλά και ως αντιπολίτευση, ο Συντονιστής Τμήματος Μικρομεσαίων ΣΥΡΙΖΑ  ΠΣ  και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής κ. Γεώργιος Παναγιωτόπουλος και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ήλιδας κ. Σάκης Κότσιφας, ο οποίος τον ενημέρωσε επίσης για τα τρέχων ζητήματα και του επεσήμανε την ζωτική σημασία της περιοχής. Ο κ. Χριστοδουλόπουλος μάλιστα εξέφρασε το παράπονο του και για την τελετή των Ολυμπιακών αγώνων, η οποία μετά το τέλος της εκδήλωσης και την άμεση προβολή που πήρε ο τόπος μας ξαναγύρισε στην αφάνεια και τον μαρασμό.

Ο κ. Τσίπρας επέστρεψε στο Πρωτοδικείο της πόλης και με ένα μικρό βίντεο θέλησε να ενημερώσει τον κόσμο πανελλαδικά για την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο Ήλιδας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο στην επίσημη σελίδα του.

https://www.facebook.com/reel/1483906385548113

Ακολούθησε καφές σε κεντρικό κατάστημα της πόλης, όπως και συνομιλία με πολίτες.

Φωτογραφίες- Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Related posts

Διονύσης Καλαματιανός: «Συνεχίζονται τα προβλήματα για συνταξιούχους και ασφαλισμένους»

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: ‘’ Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εγκαταλείψει τους αγρότες της Ηλείας.’’

Στην τελική ευθεία οι ετοιμασίες για το 3ο Run 2024 που διοργανώνει ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία με τους Αθλητικούς Συλλόγους, Α.Σ ΑΙΟΛΟ Πύργου, ΑΤΡΟΜΗΤΟ Λασταίϊκων και την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.