Αρχική » Η Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

Η Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

από Maria Petroutsa

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου η Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

Η Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη αποτελεί ένα ιστορικό κτήριο για την πόλη της Αμαλιάδας και τα τελευταία χρόνια χρίζει ανακαίνισης ο χώρος γιατί πολύτιμο υλικό κινδυνεύει να αλλοιωθεί. Η λειτουργία της έχει ανασταλεί προσωρινά αλλά το προσωπικό της και οι άνθρωποι που την αγαπάνε είναι πάντα εκεί για να γιορτάσουν ακόμα μια χρονιά τον θεσμό της.

Η νέα Δημοτική Αρχή κινήθηκε άμεσα ώστε να λειτουργήσει προσωρινά ο βοηθητικός χώρος στο ισόγειο όπου και έγινε η εκδήλωση της κοπής πίτας.

Λάτρεις του βιβλίου συγκεντρώθηκαν γύρω στις 6:00 το απόγευμα στην Βιβλιοθήκη. Σύντομα κατέφθασαν ο Ανδρέας Παπαδάκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βασιλόπουλος , ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεώνη Γεωργοπούλου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αμαλιάδας κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος , οι Αντιδήμαρχοι κ. Γεωργουλής, κ. Τρικόγιας και κ. Τσεριώνης. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Βησσαρίων Πολύδωρας. Ανάμεσα στο κοινό ήταν και ιστορικές μορφές της περιοχής μας όπως ο κ. Ανδρουτσόπουλος.

Ο Δήμαρχος κ. Χριστοδουλόπουλος  συνομίλησε με τον συνεργάτη του Ανδρέα Παπαδάκο σε φιλικό κλίμα καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασιλόπουλο για θέματα που αφορούν την βιβλιοθήκη και την περαιτέρω ανάπτυξη της.

Σύντομα τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης κ. Γιάννης Καψής, ο οποίος καλωσόρισε τον κόσμο και τους πολιτικούς φορείς που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους. Στην συνέχεια η Αντιπρόεδρος της Βιβλιοθήκης κ. Άννα Μοσχόβου  ενημέρωσε το κοινό για τα θέματα της Βιβλιοθήκης, τις επερχόμενες εκδηλώσεις όπου θα τιμηθούν εξέχουσες προσωπικότητες της περιοχής και ζήτησε την στήριξη όλων.

Στο βήμα ανέβηκε ο Δήμαρχος κ. Χριστοδουλόπουλος ο οποίος ενημέρωσε ότι έχει μεσολαβήσει για χρηματοδότηση της Βιβλιοθήκης, η οποία αν εγκριθεί άμεσα μέσα σε δυο χρόνια θα έχει γίνει πλήρης ανακαίνιση του κτηρίου. Τόνισε επίσης ότι σε οποιαδήποτε εκδήλωση πραγματοποιηθεί από την Βιβλιοθήκη θα είναι και με την συμμετοχή και στήριξη του Δήμου Ήλιδας.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρος Βασιλόπουλος δήλωσε ότι θα στηρίξει οικονομικά την Βιβλιοθήκη, καθώς και θα προσφέρει πολύτιμο υλικό βιβλίων που αφορά την αγροτική παραγωγή. Ο κ. Βασιλόπουλος δήλωσε ότι τα παιδικά του βιώματα συνδέονται με την βιβλιοθήκη και είναι προσωπική του υπόθεση η στήριξη της.

 Στο βήμα, ανέβηκε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεώνη Γεωργοπούλου, την οποία ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης για την οικονομική στήριξη που έχει προσφέρει τόσα χρόνια.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης δήλωσε εξίσου την στήριξη του προς την Βιβλιοθήκη και τις επερχόμενες εκδηλώσεις που αφορούν ανθρώπους του πνεύματος της περιοχής μας.

Τέλος σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο κ. Ανδρέας Παπαδάκος, ο οποίος ενημέρωσε ότι στο κτήριο Λεχουρίτη υπάρχει πολύτιμο αρχείο του κ. Αλεξανδρόπουλου , είναι καλά προστατευμένο και είναι στην διάθεση της Βιβλιοθήκης πάντα σε συνεννόηση με την οικογένεια Αλεξανδρόπουλου για την αξιοποίηση του αρχείου.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Καψής, η Αντιπρόεδρος κ. Άννα  Μοσχόβου, η Γραμματέας Άννα Σταματοπούλου, ο ταμίας Αντρέας Ντατσόπουλος και η έφορος Μαρία Τσακοπιάκου έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα και την πρόσφεραν στον κόσμο.

Τυχερή ανάμεσα στο κοινό η οποία κέρδισε το φλουρί ήταν η καθηγήτρια κ. Σαραμαντά, η οποία κέρδισε μια δωροεπιταγή από το βιβλιοπωλείο «Κύκλος».

Εμείς ευχόμαστε από το Μαντάτο γρήγορη αποκατάσταση του ιστορικού αυτού κτηρίου καθώς περιλαμβάνει πολύτιμο αρχείο για μικρούς και μεγάλους.

Φωτογραφίες – Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00