Αρχική » Η ομιλία του Ανδρέα Νικολακόπουλου στην Βουλή για την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Η ομιλία του Ανδρέα Νικολακόπουλου στην Βουλή για την ψήφιση του προϋπολογισμού.

από Maria Petroutsa

Αξιόπιστη και με διεθνή αναγνώριση η ελληνική οικονομία

-Ειδική μνεία στην κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Πύργου και στην επέκτασή του μέχρι την Τσακώνα

Αξιόπιστη και με διεθνή αναγνώριση χαρακτήρισε την οικονομική πολιτική που ασκείται από την Κυβέρνηση, ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος κατά την τοποθέτησή του από το βήμα της Βουλής στην συζήτηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού.
Επεσήμανε δε, ότι εν μέσω δυσκολιών και διεθνών συγκυριών, η συγκεκριμένη πολιτική που έχει ακολουθηθεί έχει αποδώσει καρπούς και ως προς την αναγνώριση της αξιοπιστίας της χώρας μας αλλά και σε ότι αφορά την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την στήριξη των πολιτών.

Διαρκείς αξιολογήσεις
«Όταν πριν από δύο περίπου χρόνια η ελληνική οικονομία έβγαινε σταδιακά από την αντιμετώπιση μιας πανδημίας και μετά από μια δεκαετή χρηματοπιστωτική κρίση πολλοί σε αυτή την αίθουσα και πολλοί εκτός μιλούσαν για χρεωκοπία που ερχόταν και για λουκέτα . Αν προσθέσουμε σε αυτά και την κλιματική κρίση που προκάλεσε μεγάλες φυσικές καταστροφές και άρα ανάγκη αποζημιώσεων στους πολίτες και αποκατάστασης των υποδομών και τις πολεμικές συρράξεις που προκάλεσαν ενεργειακή κρίση, τότε όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι οι όποιοι φόβοι για επιδείνωση της οικονομίας θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν. Και βέβαια όλες αυτές οι δοκιμασίες για την ελληνική οικονομία παραμένουν και απειλούν ακόμα και σήμερα. Η κλιματική κρίση είναι εδώ . Οι πολεμικές συγκρούσεις συνεχίζονται. Και μαζί παραμένει η ανάγκη και η αμετάκλητη απόφαση για συνεχή ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων. Πολλοί θα περίμεναν λοιπόν άλλη εξέλιξη για την ελληνική οικονομία.
Όμως όλο αυτό το διάστημα η ελληνική οικονομία πέρασε από διαρκείς αξιολογήσεις από διεθνείς οίκους και τελικώς έφτασε σε ένα στόχο που φαινόταν δύσκολος. Την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Κάτι που σημαίνει με απλά λόγια ακόμα περισσότερες επενδύσεις ακόμα φτηνότερος δανεισμός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Μιλούν” οι αριθμοί
Σημείωσε δε, ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας είναι διπλάσιος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και σύμφωνα με τις προβλέψεις το 2024 θα διαμορφωθεί στο 2,9 % από 2,4% το 2023, ο πληθωρισμός αναμένεται να αποκλιμακωθεί στο 2,6%, η ανεργία προβλέπεται να μειωθεί στο 10,6% από 11,2% το 2023 και προβλέπεται σύντομα να πέσει κάτω από το 10%. Σε δημοσιονομικό επίπεδο, το πρωτογενές πλεόνασμα το 2024 προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί στο 2,1% του ΑΕΠ). Το δημόσιο χρέος αποκλιμακώνεται εντυπωσιακά και συγκεκριμένα προβλέπεται το 2024 να φτάσει στο 152,3 % του ΑΕΠ από 172,6% που ήταν το 2022 και 160,3% το 2023.
«Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία. Έγιναν χάριν της συνετής οικονομικής διαχείρισης που πετυχαίνει τους στόχους που έχουν τεθεί στο πρόγραμμα σταθερότητας . Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας αξιόπιστης οικονομικής πολιτικής που ασκείται από την Κυβέρνηση και αναγνωρίζεται διεθνώς.
Είναι αποτέλεσμα της αξιοπιστίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης που δημιουργεί συνθήκες σταθερότητας και ανάπτυξης. Είναι αποτέλεσμα της προσέλκυσης επενδύσεων και των αυξημένων εσόδων, από την ανάπτυξη, από τον τουρισμό και της εξαγωγές» τόνισε στην ομιλία του.
Άφησε αιχμές για την αντιπολίτευση που «φτιάχνει την δική της πραγματικότητα» όπως είπε χαρακτηριστικά, με στόχο την καταστροφολογία.
Στα θετικά της πορείας της ελληνικής οικονομίας, πρόσθεσε τις αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, στις συντάξεις και το επίδομα προσωπικής διαφοράς και στο ξεπάγωμα των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα, με την επισήμανση ότι πρόκειται για μόνιμα μέτρα.

Προχωρά ο αυτοκινητόδρομος
Απόρροια αυτής της πολιτικής που ακολουθείται, είναι η εκτέλεση μεγάλων έργων υποδομής και σε αυτό το σημείο ο κ. Νικολακόπουλος έκανε ιδιαίτερη μνεία στο νέο αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου.
«Πριν από δύο περίπου χρόνια κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού έθετα το θέμα του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος . Σήμερα το έργο κατασκευάζεται με γρήγορους ρυθμούς και όλα δείχνουν ότι θα είναι έτοιμο σε ένα περίπου χρόνο. Και μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις μελέτες και να προχωρήσουμε τον δρόμο αυτό μέχρι το Καλό Νερό και την Τσακώνα για να ολοκληρωθεί και να συνδεθεί με τον άλλον μεγάλο αυτοκινητόδρομο» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:
«Και ανοίγονται νέες προοπτικές μέσα από κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, μέσα από την αξιοποίηση των ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου που μπορούν να προσελκύσουν επενδύσεις, μέσα από την αξιοποίηση των αεροδρομίων μας που μπορούν να προσελκύουν ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια. Και είναι πολλά άλλα που μπορούν να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθησε στην Ελληνική οικονομία και έχει αναλύσει στο σχέδιό του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης».
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Νικολακόπουλος, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο και αυτό το σχέδιο πετυχαίνει και διαμορφώνει θετικά αποτελέσματα και προοπτικές για την ελληνική οικονομία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00