Αρχική » Ηλεία: Συνεχής ενημέρωση και αναζήτηση λύσης για τις διεκδικούμενες εκτάσεις

Ηλεία: Συνεχής ενημέρωση και αναζήτηση λύσης για τις διεκδικούμενες εκτάσεις

από Άκης Χουζούρης

Τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν προκειμένου να είναι όσο τον δυνατόν αποτελεσματικότερη η διεκδίκηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων που δήλωσε ως περιουσία της η Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Αροανίας από τους αγρότες, τέθηκαν στην ενημερωτικού χαρακτήρα συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου με προέδρους και κατοίκους Τ.Κ των Δήμων Πύργου και Ήλιδας.

Σκοπός της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Διοικητήριο της Π.Ε Ηλείας, με πρωτοβουλία του κ. Γιαννόπουλου, ήταν να ενημερωθούν συνολικά οι κάτοικοι από τον ίδιο αλλά και από τους κ.κ Βασιλόπουλο και Αντωνακόπουλο, για τις επαφές που έκαναν τις προηγούμενες ημέρες για το εν λόγω ζήτημα, με εκπροσώπους της Κυβέρνησης και της Εκκλησίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιαννόπουλος τους ενημέρωσε για την συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για θέματα Κτηματολογίου Θεόδωρο Λιβάνιο, με τον οποίο συζήτησαν τις πιθανές λύσεις που μπορεί να βρεθούν για το ζήτημα, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αντίστοιχα, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασιλόπουλος ενημέρωσε για την συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης υπενθυμίζοντας την πρόσφατη απόφασή του να επιτραπεί η διατήρηση των χειρόγραφων μισθωτηρίων και τη φετινή χρονιά, παράλληλα με τα ηλεκτρονικά, ενώ ο Δήμαρχος Πύργου κ. Αντωνακόπουλος συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο, μεταφέροντας το καλό κλίμα και τη διάθεση συνεργασίας και διαπραγμάτευσης που εξέλαβε.

Πηγή: https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/pirgos/ileia-synechis-enimerosi-kai-anazitisi-lysis-gia-tis-diekdikoymenes-ektaseis/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00