Αρχική » ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

από Maria Petroutsa

Παρέμβαση του βουλευτή για τους εργάτες γης

-Να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα λειτουργίας του Τμήματος Αστικής Κατάστασης και Μετανάστευσης Ηλείας

Παρέμβαση, με ερώτησή του στην Υπουργό Εσωτερικών κα Νίκη Κεραμέως, έκανε ο βουλευτής του νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος, για το θέμα των καθυστερήσεων που παρατηρείται στο Τμήμα Αστικής Κατάστασης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Ηλείας αναφορικά με την διεκπεραίωση των δικαιολογητικών διαμονής και παραμονής στην περιοχή των αλλοδαπών εργατών γης.

Οι ελλείψεις σε εργατικά χέρια που παρατηρούνται στο νομό έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον πρωτογενή τομέα, με τους αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση καθώς αδυνατούν να προχωρήσουν στην συγκομιδή των αγροτικών καλλιεργειών, ειδικά κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου.

Η μη έγκαιρη διεκπεραίωση των δικαιολογητικών από την αρμόδια υπηρεσία, έχει ως αποτέλεσμα να οξύνεται το πρόβλημα και οι εργάτες γης αναζητούν εργασία σε άλλες περιοχές εκτός νομού Ηλείας ή ακόμη και σε άλλες χώρες.

Επιπτώσεις στην τοπική οικονομία

Τα ανωτέρω επισημαίνει στην ερώτησή του προς την Υπουργό ο κ. Νικολακόπουλος, εστιάζοντας και στις επιπτώσεις που επιφέρει αυτή η κατάσταση στην τοπική οικονομία, την στιγμή που από πλευράς κυβέρνησης έχουν γίνει ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος μέσω της απλοποίησης της διαδικασίας χορήγησης και νομιμοποίησης εγγράφων διαμονής και εργασίας των αλλοδαπών εργατών γης στην χώρα μας καθώς επίσης έχει προχωρήσει σε διακρατικές συμφωνίες για την απασχόληση αλλοδαπών εργατών στην χώρα μας.

«Είναι κατανοητό ότι το αρμόδιο Τμήμα, που έχει ως αρμοδιότητα την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας περί διαμονής αλλοδαπών, έχει επιφορτιστεί με μεγάλο φόρτο εργασίας (έκδοση αδειών διαμονής, ελέγχους, διεκπεραίωση όλων των σταδίων ικανοποίησης των αιτήσεων κ.α.), ωστόσο οι καθυστερήσεις που καταγράφονται είναι επιζήμιες για την αγροτική παραγωγή και για την οικονομία της περιοχής και το πρόβλημα χρίζει άμεσης διερεύνησης και αντιμετώπισης» υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων.

Η ερώτηση

Ως εκ τούτου, ο βουλευτής ερωτά την Υπουργό:

« 1) Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν διαπιστώσει καθυστερήσεις ως προς την διεκπεραίωση των αιτημάτων στο Τμήμα Αστικής Κατάστασης και Μετανάστευσης Ηλείας και αν ναι έχουν διερευνήσει που οφείλονται;

2)Σε τι ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λειτουργίας του Τμήματος Αστικής Κατάστασης και Μετανάστευσης Ηλείας ;».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00