Αρχική » Επίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλου, στη νέα, σύγχρονη Μονάδα Ψυχικής Υγείας στον Πύργο.

Επίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλου, στη νέα, σύγχρονη Μονάδα Ψυχικής Υγείας στον Πύργο.

από Maria Petroutsa

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Με το νέο, σύγχρονο Οικοτροφείο τύπου Α3 για την Άνοια και το Αλτσχάιμερ, η Ηλεία μπαίνει δυναμικά στον “χάρτη” των δομών Ψυχικής Υγείας. 

Την πρώτη, σύγχρονη Μονάδα Ψυχικής Υγείας – Οικοτροφείο τύπου Α3, για την Άνοια και το Αλτσχάιμερ που ιδρύθηκε στον Πύργο, επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Ανδρέας Νικολακόπουλος. Ο κ. Υφυπουργός, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Πρόεδρο της εταιρείας “Ξένιος Ζεύς”, Γιώργο Ξηρουχάκη, για το σπουδαίο έργο που θα προσφερθεί τα επόμενα χρόνια, σε ασθενείς με ειδικές, ψυχικές και νευρολογικές παθήσεις.

Όπως υποστήριξε ο Ανδρέας Νικολακόπουλος, πρόκειται για μία Ιατρική μονάδα που έρχεται να καλύψει το μεγάλο κενό που υπήρχε στην Ηλεία, όσον αφορά τα ζητήματα Ψυχικής Υγείας, και που αποτελεί το καλό παράδειγμα, ως προς τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Η κατασκευή μάλιστα της μονάδας, στηρίχθηκε σε πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ψυχική Υγεία, κάτι που αποτελεί εδώ και καιρό προσωπική δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ταυτόχρονα, μεγάλη υπήρξε και η ικανοποίηση του κ. Νικολακόπουλου, για το γεγονός ότι η ίδρυση της εν λόγω μονάδας Ψυχικής Υγείας, είναι το αποτέλεσμα χρόνιων προσωπικών του προσπαθειών, καθώς στις επανειλημένες συναντήσεις του με την πρώην Υφυπουργό Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη, αλλά και με τον νυν Υφυπουργό, Δημήτρη Βαρτζόπουλο, συζητήθηκε η ανάγκη για την κάλυψη αυτού του κενού για τον νομό, ενώ συνεργάστηκαν εξίσου μεθοδικά, ούτως ώστε να υπάρξει τελικά μία τέτοια σύγχρονη μονάδα Ψυχικής Υγείας, και στην Ηλεία. 

“Αυτή η εξέλιξη βάζει την Ηλεία δυναμικά στον “χάρτη” των δομών ψυχικής υγείας και αποδεικνύει την μεγάλη σημασία που δίνει η Κυβέρνηση της ΝΔ, τόσο στην προστασία του υπέρτατου αγαθού της υγείας κάθε πολίτη, όσο και απέναντι σε μία σύγχρονη πάθηση, που αποτελεί κυριολεκτικά “μάστιγα” για χιλιάδες ασθενείς και τις οικογένειές τους”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Υφυπουργός. 

Τέλος, ο Ανδρέας Νικολακόπουλος εξέφρασε την άποψη, ότι παράλληλα στηρίζεται και η τοπική οικονομία, καθώς σε εργασιακό επίπεδο, η ίδρυση μίας τέτοιας μονάδας, έρχεται να συμβάλλει στην κάλυψη αρκετών θέσεων εργασίας από πολίτες της Ηλείας, που είναι εξειδικευμένοι πάνω στα ειδικά θέματα Ψυχικής Υγείας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00