Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός: «Με προτάσεις στη μάχη των ευρωεκλογών»

Διονύσης Καλαματιανός: «Με προτάσεις στη μάχη των ευρωεκλογών»

από Maria Petroutsa

Σημεία από τη συνέντευξη του Διονύση-Χαράλαμπου Καλαματιανού, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην Κυριακάτικη Kontra News

Σχετικά με τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή τις επερχόμενες ευρωεκλογές, ο Διονύσης Καλαματιανός τόνισε:

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι κόμμα που διεκδικεί να κυβερνήσει. Επομένως, στόχος του είναι να μπορέσει να εμπνεύσει ξανά την κοινωνική πλειοψηφία, αυτή που τον εμπιστεύτηκε το 2015 για να δώσει όραμα, προοπτική και να βγάλει τη χώρα από τη μέγγενη των μνημονίων. Βεβαίως, τίποτα δεν είναι εύκολο και δεδομένο. Σε κάθε περίπτωση έχουμε περάσει σε μια νέα εποχή και ήδη διαφαίνεται εντός της κοινωνίας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανεβάζει στροφές. Ημέρα με την ημέρα ενισχύεται και ισχυροποιείται όλο και περισσότερο, γεγονός που καταδεικνύει ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Εκκινούμε από τη δεύτερη θέση, οπότε εκτιμώ ότι αυτό είναι το έλασσον. Όμως δεν αιθεροβατούμε, ούτε υπερεκτιμούμε καταστάσεις. Με σταθερά βήματα βγαίνουμε στην κοινωνία, επικοινωνούμε το επικαιροποιημένο πρόγραμμά μας, προτείνουμε ρεαλιστικές λύσεις και απαντήσεις, εντός και εκτός κοινοβουλίου. Οι ευρωεκλογές λοιπόν είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία, αφενός να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, αφετέρου να θεμελιώσουμε εκείνες τις συνθήκες που θα οδηγήσουν στην προοδευτική αντεπίθεση, που τόσο πολύ έχει ανάγκη η χώρα για να απαλλαγεί από τις καταστροφικές πολιτικές της ΝΔ.

Για το αν υπάρχουν περιθώρια για συγκλίσεις και συνεργασίες των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε:

Οι δυνάμεις του προοδευτικού χώρου κατέθεσαν μια κοινή πρόταση, μεταξύ άλλων, για το προφανές: να υπάρξει πλήρης διαφάνεια απέναντι στην απροκάλυπτη συγκάλυψη που επιχειρεί η κυβέρνηση για το έγκλημα των Τεμπών. Προφανώς, η σύμπλευση των προοδευτικών δυνάμεων είναι κάτι που τρομάζει τους κυβερνώντες. Εξάλλου, υπάρχει το πρόσφατο παράδειγμα των αυτοδιοικητικών εκλογών: όπου υπήρξαν συγκλίσεις και συνεργασίες του προοδευτικού χώρου, με επιλογή προγράμματος και κατάλληλων προσώπων, το αποτέλεσμα ήταν νικηφόρο. Αυτό συνέβη στους Δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας. Εμείς ανέκαθεν επιδιώκαμε τις συνεργασίες -σε συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών- προκειμένου να ενεργοποιήσουμε τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις. Επιχειρήσαμε να το κάνουμε και στις βουλευτικές εκλογές του 2023, όμως, η άρνηση των άλλων προοδευτικών δυνάμεων δεν βοήθησε, ώστε να ευοδωθεί το εγχείρημα. Σε κάθε περίπτωση, ο τόπος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα -απόρροια των πολιτικών της ΝΔ- και η αντιμετώπισή τους απαιτεί προοδευτική συνεργασία -με καθαρούς όρους- σε επίπεδο θεσμικών πρωτοβουλιών και δράσεων.

Για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη διαρροή προσωπικών στοιχείων εκλογέων του εξωτερικού από το Υπουργείο Εσωτερικών, επισήμανε:

Υπάρχουν ορισμένα σοβαρά θέματα που προκαλούν έντονο προβληματισμό, με τελευταίο τη διαρροή προσωπικών στοιχείων εκλογέων. Είναι δυνατόν το Υπουργείο Εσωτερικών να διοχετεύει προσωπικά δεδομένα Ελλήνων του εξωτερικού στο κόμμα της ΝΔ για εκλογικούς λόγους; Παράλληλα, αναρωτιόμαστε αν έχουν σταλεί και κάπου αλλού αυτά τα στοιχεία, όπως, επίσης, αν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο και με Έλληνες πολίτες που ψηφίζουν στην Ελλάδα. Μπορεί η κυβέρνηση να εγγυηθεί ότι δεν έχουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα Ελλήνων ψηφοφόρων εταιρείες που προσπαθούν να χειραγωγήσουν εκλογικά αποτελέσματα, μέσω κατευθυνόμενων πληροφοριών; Δυστυχώς, η διαδρομή της όλα αυτά τα χρόνια που κυβερνάει τον τόπο, άλλα δείχνει. Πρόκειται για την κυβέρνηση των απανωτών προσβολών στο κράτος δικαίου, του σκανδάλου των υποκλοπών και της προσπάθειας  συγκάλυψής του, του εγκλήματος των Τεμπών και της προσπάθειας συγκάλυψής του. Το βέβαιο είναι ότι με τις πρακτικές της, η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα θολό τοπίο στο πολιτικό σκηνικό του τόπου, που πρέπει να καθαρίσει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00