Αρχική » Επίσκεψη Πρέσβειρας Σλοβακίας στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας

Επίσκεψη Πρέσβειρας Σλοβακίας στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας

από Maria Petroutsa



Το Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας επισκέφθηκε την Πέμπτη 10 Αυγούστου η Πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Ελλάδα κα Marcela Hanusova, στο περιθώριο της επίσκεψής της στο κλιμάκιο Σλοβάκων πυροσβεστών που έχει εγκατασταθεί στην περιοχή προς συνδρομή των τοπικών πυροσβεστικών δυνάμεων.

Την Πρέσβειρα, συνόδευαν η Πρόξενος κα Maria Burcikova και ο επίτιμος Πρόξενος κ. Φαίδων Κουνινιώτης. Η Αντιδήμαρχος Διεθνών Σχέσεων, Πολιτισμού & Παιδείας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κα Ρόη Αντωνοπούλου υποδέχθηκε την κα Πρέσβειρα και είχε συζήτηση μαζί της για θέματα συνεργασίας των δύο πλευρών. Όπως είναι γνωστό, πριν δύο περίπου χρόνια τοποθετήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία αναμνηστική ορειχάλκινη πλάκα για τον μεγάλο Σλοβάκο συγγραφέα Vojtech Zamarovský, μεγάλο μέρος του έργου του οποίου αφορά την αρχαία Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Ολυμπίας που λάτρευε.

Συζητήθηκε μεταξύ άλλων η πρόταση να επισκεφθεί κάποιο σχολείο (Λύκειο) του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας το σπίτι του συγγραφέα στη Σλοβακία, στο πλαίσιο των σχέσεων που έχουν θεμελιωθεί μεταξύ Πρεσβείας και Δήμου. Εκφράστηκε επίσης η πρόθεση της Πρεσβείας να μεταφραστεί στα Ελληνικά το βιβλίο του Zamarovský που αναφέρεται στην Ολυμπία ώστε να μπορούν οι Έλληνες να το μελετήσουν.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Βασίλης Αρβανίτης. Λίγο πριν η Πρέσβειρα αναχωρήσει από το Δημαρχείο για να επισκεφθεί την αναμνηστική πλάκα του Zamarovský, έγινε ανταλλαγή δώρων, με την κα Hanusova να ευχαριστεί τον Δήμο για τη συνεργασία του με την Πρεσβεία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00