Αρχική » «Ενώνουμε και πάλι δυνάμεις για το μεγάλο όραμα της Ολυμπίας»-Κοινή δήλωση Γιώργου Γεωργιόπουλου – Χάρη Σπηλιόπουλου

«Ενώνουμε και πάλι δυνάμεις για το μεγάλο όραμα της Ολυμπίας»-Κοινή δήλωση Γιώργου Γεωργιόπουλου – Χάρη Σπηλιόπουλου

από Maria Petroutsa

Δώδεκα και πλέον χρόνια φίλοι, με κίνητρο την κοινή μας αγάπη για την Ολυμπία και με έμπνευση τις οικουμενικές της αξίες, μοιραστήκαμε σκέψεις, ιδέες και όραμα για την ανάπτυξη και ανάδειξη του ιερού αυτού τόπου. Άλλοτε από διαφορετικές αφετηρίες και άλλοτε -από το 2019- μέσα από την ίδια παράταξη και την πρώτη Δημοτική μας Αρχή.

Πορευτήκαμε ενωμένοι σε κοινές προσπάθειες, με συμφωνίες και διαφωνίες, με αντιθέσεις και συνθέσεις, με λάθη και θετικές στιγμές. Η Ολυμπία όμως, ο κοινός των Ελλήνων τόπος, ο μοναδικός τόπος του αρχαίου κόσμου που ένωνε και συμβόλιζε την «Ελληνική οικουμένη», μας ενώνει και πάλι μπροστά στη μεγάλη της πρόκληση.

Η Ολυμπία που έχασε την ευκαιρία του 2004, που δεν εκμεταλλεύτηκε μαζί με όλη την Ηλεία το 2007, κατάφερε τώρα, με την τεράστια προσπάθεια του Δήμου, να έχει ένα Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης μετά την μεγάλη πυρκαγιά του 2021. Ένα Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης που είναι πολιτική και χρηματοδοτική δέσμευση της κυβέρνησης, με ορίζοντα το 2030, με πρόβλεψη προϋπολογισμού δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και με βάση την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) και την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ) μπορούμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

Μπροστά σ’ αυτή την πρόκληση ενώνουμε και πάλι δυνάμεις για το μεγάλο όραμα της Ολυμπίας, κάτω από το όνομα και το έμβλημα της παράταξης «ΟΛΥΜΠΙΑ πιο ψηλά!» με στόχο τη μεγάλη νίκη στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Γιώργος Γεωργιόπουλος, Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας
Χάρης Σπηλιόπουλος, ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00