Αρχική » Ένα ξεχωριστό ρεμπέτικο σεργιάνι στο Βούναργο

Ένα ξεχωριστό ρεμπέτικο σεργιάνι στο Βούναργο

από Maria Petroutsa

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αρχαίας Φειάς

Τη “χρυσή” εποχή του ρεμπέτικου τραγουδιού είχαν την ευκαιρία να ζήσουν κάτοικοι και επισκέπτες του Βουνάργου, στη μουσική βραδιά με την “Ρεμπέτικη παρέα” που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αρχαίας Φειάς.
Στην πλατεία της κοινότητας, οι θαμώνες χόρεψαν και σιγοτραγούδησαν μεγάλες επιτυχίες των: Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Χιώτη, Βαμβακάρη κ.α. με τους: Ανδριάννα Γουλιμή (τραγούδι), Γαβρίλη Μπιρλήση (μπουζούκι), Νίκο Χρονόπουλο (κιθάρα) και Βαγγέλη Τζουβάρα (μπαγλαμάς-τραγούδι) που απαρτίζουν την “Ρεμπέτικη παρέα”. Τα μέλη του σχήματος ερμήνευσαν με σεβασμό και αγάπη τραγούδια που έχουν γράψει ένα σημαντικό κεφάλαιο στην μουσική ιστορία της χώρας μας και “σημάδεψαν” μια ολόκληρη εποχή.

Το μουσικό σχήμα παρουσίασε ο υπεύθυνος του προγράμματος του Φεστιβάλ Γιώργος Σαραντόπουλος για να δώσει αμέσως μετά το λόγο στον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, ο οποίος καλωσορίσε το κοινό και τον πρόεδρο της τ.κ. Βουνάργου Δημήτρη Αντωνέλο. Επίσης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στη φιλοσοφία του φετινού Φεστιβάλ, που δεν περιορίζεται μόνο στην πόλη αλλά έχει επεκταθεί σε γειτονιές και τοπικές κοινότητες, προσφέροντας ένα άρτιο και ποικίλο πολιτιστικό πρόγραμμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00