Αρχική » Ενημερωτική εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος

Ενημερωτική εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος

από Maria Petroutsa

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓ. ΗΛΙΑ ΠΥΡΓΟΥ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΗΛΕΙΑΣ Β. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

   Μεγάλη ανταπόκριση και ενδιαφέρον από ανθρώπους όλων των ηλικιών, είχε η ενημερωτική εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, που πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΔΕ σε συνεργασία με την Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΠΕ Ηλείας, στην παραλία του Αγίου Ηλία. Την δράση παρακολούθησε από κοντά και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.

   Στόχος της εκστρατείας, που πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Αγίου Ηλία Πύργου, ήταν η ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού, για τη σημασία της πρόληψης και ειδικότερα της τακτικής ετήσιας επίσκεψης στον δερματολόγο για έλεγχο σπίλων ή άλλων δερματολογικών εξανθημάτων. Στελέχη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηλείας και του Τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών – Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης της ΠΔΕ, ενημέρωσαν τους πολίτες, διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια για την προστασία, την πρόληψη και αντιμετώπιση του μελανώματος, αλλά και για τις δράσεις του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου, ενώ προσέφεραν στους λουόμενους καπελάκια για προστασία από τον ήλιο και δείγματα αντηλιακών. Το ενδιαφέρον μάλιστα ήταν μεγάλο και δεν ήταν λίγοι  εκείνοι που ζήτησαν περαιτέρω ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν το μελάνωμα, τους κινδύνους και τους τρόπους αντιμετώπισης.

   Τη δράση παρακολούθησε από κοντά και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ο  οποίος ενημερώθηκε για την πορεία της ενημέρωσης και το ενδιαφέρον του κόσμου, ευχαριστώντας και ο ίδιος με τη σειρά του τα στελέχη και τους εργαζόμενους των Διευθύνσεων, για την διαρκή προσπάθεια που καταβάλουν, μέσα από ενημερωτικές δράσεις και εκδηλώσεις, για την ενημέρωση του κοινού σε θέματα που αφορούν την υγεία των πολιτών, εμμένοντας ιδιαίτερα στην πρόληψη, η οποία θεωρείται και η καλύτερη «θεραπεία».

   Η ενημερωτική δράση διοργανώθηκε από το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Δυτικής Ελλάδας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΔΕ, σε συνεργασία με την Διευθύντρια της Δερματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγήτρια κα Σοφία Γεωργίου και με την ευγενική χορηγία των εταιρειών Laroche Posay και Frezyzerm.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00