Εμβολιασμός και παιδιατρική εξέταση παιδιών Ρομά της συνοικίας Παπακαυκά από το Δήμο Ήλιδας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία για Όλους»

Μία ακόμα δράση, αυτή τη φορά εμβολιασμού και παιδιατρικής εξέτασης παιδιών Ρομά που διαμένουν στη Συνοικία Παπακαυκά της Αμαλιάδας, πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά του Δήμου Ήλιδας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία για Όλους» και με την αρωγή του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Πρόκειται για πρωτοβουλία που έχει ως κύριο στόχο την προάσπιση και την προαγωγή της υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, μέσω της ανάπτυξης ενός δικτύου υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας.

Εκτός του Δήμου Ήλιδας, στην δράση συνέβαλε και η 6η Υγειονομική Περιφέρεια μέσω του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, αλλά και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος μέσω του προγράμματος «Υγείας για Όλους». Κατά την δράση, εξετάστηκαν συνολικά 32 παιδιά Ρομά της συνοικίας Παπακαυκά, εκ των οποίων τα 21 προχώρησαν και σε εμβολιασμό.

Κατά τη διαδικασία, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ηλίας Ευσταθόπουλος, συναντήθηκαν με την επικεφαλής του προγράμματος «Υγεία Για Όλους» κα Ελένη Σωτηροπούλου, όπου συζήτησαν το ενδεχόμενο συνεργασίας και σε άλλους τομείς δράσης.

Στο κλιμάκιο της παιδιατρικής εξέτασης και του εμβολιασμού συμμετείχαν: η παιδίατρος κα Ελευθερία Βασιλείου, οι επισκέπτριες υγείας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κα Αθανασία Γάλλιου και κα Νίκη Αργυρού, η διαμεσολαβήτρια του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά, κα Ελένη Διαμάντη, η κοινωνική λειτουργός του Δήμου Ήλιδας κα Νίκη Κότσιφα και η διοικητική υπάλληλος κα Χαρά Στασινού.

Related posts

Διονύσης Καλαματιανός: «Ολοκληρωμένη πρόταση στήριξης για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγροτικό κόσμο»

Το τελικό πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αμαλιάδας που διεξάγεται από 10 έως 12 Μαΐου στο Πολυχώρο Πολιτισμού

Ο Δήμος Ήλιδας τίμησε με μία παραδοσιακή εκδήλωση στην πλατεία Καλίτσα τον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο