Αρχική » Ελένη Χριστοπούλου: Γιατί συστρατεύομαι με τον Ανδρέα Παπαδάκο

Ελένη Χριστοπούλου: Γιατί συστρατεύομαι με τον Ανδρέα Παπαδάκο

από Maria Petroutsa

Αν κάποιοι πρέπει να μιλήσουν για την τεράστια προσφορά του Ανδρέα Παπαδάκου στο νοσοκομείο της πόλης μας, αυτοί είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και ως εργαζόμενη δράττομαι της ευκαιρίας να περιγράψω με την δική μου οπτική γωνία τα πεπραγμένα αυτού του σπουδαίου ευεργέτη.

Εργάζομαι στο ακτινολογικό εργαστήριο από τα παλιά χρονια με διάφορες συμβάσεις εργασίας και με την επέλαση του covid επαναπροσλήφθηκα για να προσφέρω τις υπηρεσίες μου. Αναφέρω τα παλιά χρονια ως μέτρο σύγκρισης της κατάντιας και εξαθλίωσης του νοσοκομείου απέναντι στην αίγλη και ακμή των περασμένων ετών.. Παρά την προεκλογική δέσμευση πριν τέσσερα χρόνια του απερχόμενου δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη ότι θα στηρίξει το νοσοκομείο, βιώσαμε την απόλυτη εγκατάλειψη με το κλείσιμο όλων των κλινικών και μετακίνηση του μεγαλύτερου μέρους του προσωπικού στον Πύργο για τριάμισι χρονια, το νοσοκομείο ενώ θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί στην μάχη για την πανδημία, με την ανοχή της δημοτικής αρχής, κατέρρευσε και ως αποθήκη εφεδρείας διαμοίραζε προσωπικό σε άλλες μονάδες.

Ο μοναδικός από τα ηγετικά στελέχη της προηγούμενης δημοτικής αρχής που αγωνιζόταν μέχρι εσχάτων για την επαναλειτουργία του νοσοκομείου ήταν ο Ανδρέας Παπαδάκος με τον σύλλογο φίλων νοσοκομείου Αμαλιάδας που δημιούργησε. Δεν θα σταθώ στις τεράστιες δωρεές άνω των 500 χιλιάδων ευρώ σε υπερσύγχρονα ιατρικά μηχανήματα: Αξονικός τομογράφος, ψηφιακό ακτινολογικό εργαστήριο, καρδιολογικό υπερηχογράφο, εξοπλισμό χειρουργικής αίθουσας και τόσες άλλες δωρεές, θα σταθώ όμως στην αδιανόητη προσπάθεια πολιτικών και αυτοδιοικητικών κύκλων να μην λειτουργήσουν ποτέ οι δωρεές, βάζοντας φρένο στο όνειρο και στο σκοπό του ευεργέτη να δει το νοσοκομείο μας, λειτουργικό και σύγχρονο.

Και αφού πέρασαν τριάμισι χρόνια απραξίας και εγκατάλειψης ως δια μαγείας πρόσφατα, προεκλογικά όλα τα εμπόδια ξεπεράστηκαν και τώρα υπάρχει μια στοιχειώδη λειτουργία με πολλά προβλήματα μεν, αλλά τα αναπάντητα ερωτήματα, γιατί τόσο καιρό έπρεπε να αραχνιάζουν οι δωρεές, πρέπει να απαντηθούν στο δημόσιο διάλογο. Βλέποντας από κοντά αυτό το τεράστιο και ειλικρινές ενδιαφέρον του Ανδρέα Παπαδάκου για το νοσοκομείο της πόλης μας, συστρατεύομαι μαζί του γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι μόνο με τον Ανδρέα Παπαδάκο δήμαρχο θα υπάρξει ουσιαστική προοπτική στο νοσοκομείο της πόλης μας.

Ελένη Χριστοπούλου

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Τεχνολόγος Ακτινολογικού Εργαστηρίου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00