Αρχική » Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης στην αναφορά της για την δράση «Έξυπνη Μεταποίηση»

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης στην αναφορά της για την δράση «Έξυπνη Μεταποίηση»

από Maria Petroutsa

Το Υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και εξετάζονται από κοινού όλες οι δυνατότητες που παρέχει το πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0. ως προς το ζήτημα του διαθέσιμου προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης για τη Δράση κρατικής ενίσχυσης «ΕΞΥΠΝΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ» ώστε να υλοποιηθούν τα προγράμματα επενδύσεων των αιτηθεισών επιχειρήσεων. Αυτό τονίζεται στην απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης στο Μέσο Κοινοβουλευτικού, στην αναφορά που είχε καταθέσει στις 23 Αυγούστου στη Βουλή, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.
Η κα. Αυγερινοπούλου, με γνώμονα την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνάς της για τη στήριξη του εμπορίου και των επιχειρήσεων, είχε τονίσει στην αναφορά της την ανάγκη αύξησης των κονδυλίων του προγράμματος κρατικής, καθώς καταγράφεται μεγάλο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις του νομού και έχουν υποβληθεί προς έγκριση πολλαπλάσια ποσά για υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων.
Για το ίδιο θέμα μάλιστα, η κα. Αυγερινοπούλου είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Κώστα Νικολούτσο, μετά και την επιστολή του ΕΒΕ προς τον αρμόδιο Υπουργό, με την ίδια να τονίζει την πρόθεσή της να σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια που θα έχει σαν αποτέλεσμα την ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων, στόχο που υπηρετεί σταθερά και στοχευμένα η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στην απάντηση του Υπουργείου και της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, επισημαίνεται ότι υποβλήθηκαν συνολικά 507 αιτήσεις, γεγονός που αποδεικνύει το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη δράση και τη βούληση διενέργειας σοβαρών επενδύσεων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του μεταποιητικού τομέα και την προσαρμογή τους στις απαιτήσεις του μοντέλου “Industry 4.0”. Επιλέξιμα είναι επενδυτικά σχέδια πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε επιλεγμένους ΚΑΔ με π/υ 250.000 € – 6 εκ. €.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00