Αρχική » Εκδηλώσεις για το εορτασμό του Αι- Γιάννη του Ριγανά από τον Σύλλογο ΑΣΤΡΙΝΙΑ Αμαλιάδας και την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας με αφιέρωμα στη μετανάστευση «Ο ξεριζωμός της ξενιτιάς»

Εκδηλώσεις για το εορτασμό του Αι- Γιάννη του Ριγανά από τον Σύλλογο ΑΣΤΡΙΝΙΑ Αμαλιάδας και την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας με αφιέρωμα στη μετανάστευση «Ο ξεριζωμός της ξενιτιάς»

από Maria Petroutsa


Ξεχωριστές εκδηλώσεις διοργανώνει ο Εκπολιτιστικός & Φυσιολατρικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας “Η ΑΣΤΡΙΝΙΑ” με την συνδιοργάνωση του τομέα Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για το εορτασμό του Αγίου Ιωάννη του Ριγανά, προστάτη του χωριού τους, την Παρασκευή 23 Ιουνίου, παραμονή της εορτής του Αι- Γιαννιού. Οι εορταστικές εκδηλώσεις έχουν όπως πάντα αφετηρία του ξωκλήσι του Άι- Γιάννη, όπου θα ψαλεί ο Εσπερινός και θα ακολουθήσει η περιφορά της Εικόνας με την συνοδεία της Φιλαρμονικής της Γαστούνης. Η συνέχεια θα δοθεί στις 9 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας, όπου ο Σύλλογος ΑΣΤΡΙΝΙΑ διοργανώνει εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στην μετανάστευση, αρχικά με ομιλία από την κ. Φανή Μαρτζάκλη με θέμα «“Ο ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ”, ενώ ακολούθως η Φιλαρμονική Γαστούνης θα παίξει τραγούδια που αφορούν την ξενιτιά και την μετανάστευση. Την σκυτάλη θα πάρουν το Χορευτικό τμήμα του Συλλόγου ΑΣΤΡΙΝΙΆ και εν συνεχεία του προσκεκλημένου Συλλόγου φίλων του πολιτισμού Ανδραβίδας και πεδινής Ηλείας «Η ΕΣΤΙΑ», που θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς επίσης αφιερωμένους στην μετανάστευση. Όπως πάντα, η βραδιά θα κλείσει με κεράσματα. από τα μέλη και τις γυναίκες του πάντα φιλόξενου και δραστήριου Συλλόγου ΑΣΤΡΙΝΙΑ. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης, τόνισε ότι «ο τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας, συνεχίζει να στηρίζει τα έθιμα και την λαϊκή παράδοση των τοπικών κοινοτήτων της Ηλείας, υποστηρίζοντας τους πάντα δραστήριους τοπικούς συλλόγους, όπως στην προκειμένη περίπτωση τον Εκπολιτιστικό & Φυσιολατρικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας “Η ΑΣΤΡΙΝΙΑ», που είναι ο θεματοφύλακας των παραδόσεων του χωριού τους. Τους ευχαριστώ για την συνεργασία και τους συγχαίρω για τις δράσεις τους και ειδικά το θέμα της ξενιτιάς και της μετανάστευση που επέλεξαν στο φετινό τους αφιέρωμα είναι πάντα ευαίσθητο και δυστυχώς διαχρονικό….» .

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00