Αρχική » Εκδήλωση σε κλίμα συγκίνησης από τους Πρόσκοπους στον Πύργο για τον Γ. Βαρουξή

Εκδήλωση σε κλίμα συγκίνησης από τους Πρόσκοπους στον Πύργο για τον Γ. Βαρουξή

από Άκης Χουζούρης

Παρουσία πλήθους κόσμου τιμήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο Πάρκο ΣΠΚ ο Γιάννης Βαρουξής που με αφετηρία της ζωής του τον Πύργο προσέφερε από διάφορες υψηλόβαθμες θέσεις στον Ελληνικό Προσκοπισμό, διατηρώντας ξεχωριστή σχέση με την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Αρχηγός του 1ου Συστήματος Προσκόπων Πύργου Γιώργος Καραμάνης αναφερόμενος στο ήθος, την οργανωτικότητα και την επιμονή του Γιάννη Βαρουξή στη σωστή υλοποίηση των δράσεων, αλλά και την ιδιαίτερη αγάπη που έτρεφε για τους Ηλείους Προσκόπους και για τον Πύργο γενικότερα.

Ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Κώστας Τριανταφυλλόπουλος εξήρε την προσωπικότητα του Γιάννη Βαρουξή και ανέφερε, πολύ συνοπτικά, το βιογραφικό του από την ένταξή του στους Προσκόπους το 1944 μέχρι το 2006.

Ακολούθησε η ομιλία του πρώην Γενικού Εφόρου και πρώην Προέδρου του ΔΣ του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Χρήστου Λυγερού, ο οποίος λόγω του ότι νόσησε από, μίλησε μέσω skype. Αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο του Γιάννη Βαρουξή με τον οποίο συνεργάστηκε στενά επί σειρά ετών στην κεντρική διοίκηση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και σε κάποιες από τις μεγάλες αποστολές και δράσεις των Προσκόπων που είχε οργανώσει.

Έντονα παραστατικός ήταν ο Τάσος Αρνιακός, πρώην Αναπληρωτής Γενικός Έφορος των Προσκόπων, ο οποίος λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεών του έκανε σύντομη παρέμβαση μέσω skype ανάμεσα στις συνδέσεις του στο δελτίο ειδήσεων. Μετέφερε προσωπικές του εμπειρίες, που αναδείκνυαν το ύφος και τον χαρακτήρα του Γιάννη Βαρουξή καθηλώνοντας το ακροατήριο.

Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο π. Λέκτορας του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, Υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού του Πανεπιστημίου και πρώην Έφορος Προσκόπων Πελοποννήσου Βίκτωρας Στιβανάκης. Με γλαφυρότηρα, μετέφερε διαλόγους που είχε με τον Γιάννη Βαρουξή που σκιαγραφούσαν το όραμα που είχε για τον Προσκοπισμό και την προσφορά του στον τόπο.

Ακολούθησαν οι τιμητικές βραβεύσεις για 56 Προσκόπους και άλλους εθελοντές που είχαν προσφέρει στις περσινές πυρκαγιές στους τομείς ευθύνης που είχαν αναλάβει οι Πρόσκοποι.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους Δημήτρη Βασιλόπουλο, Πάνο Φωτόπουλο και Αγγελική Δαφνερού που για 24ωρα είχαν αφιερώσει τις δυνάμεις τους στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00