Αρχική » Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Πρωταγωνιστές μιας άλλης εποχής, 1950 – 1960» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Πρωταγωνιστές μιας άλλης εποχής, 1950 – 1960» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου

από Άκης Χουζούρης

Οι «Πρωταγωνιστές μιας άλλης εποχής, 1950 – 1960» ζωντάνεψαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου με τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του διακεκριμένου καλλιτέχνη Αναστασίου Ι. Σωτηρίου που πραγματοποιήθηκαν στο  Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου.

Την έκθεση, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκου Κοροβέση, εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και  Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος.

Την τελετή των εγκαινίων στον περιβάλλοντα χώρο της Δημοτικής Αγοράς, «έντυσε» μουσικά η χορωδία ιεροψαλτών της Ι.Μ. Ηλείας. Ανθρωποκεντρικό μήνυμα αλληλεγγύης, που εστίασε στο ενδιαφέρον προς τον συνάνθρωπο, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ.  Ιερώνυμος, παροτρύνοντας τον καθέναν από μας στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, όπου «η μοναξιά είναι το μεγάλο πρόβλημα της εποχής», να προτάξουν «το εγώ και όχι το εμείς»όπως είπε.  Παράλληλα ανέφερε ότι Εκκλησία και Πολιτεία για το λόγο αυτό πρέπει να πορεύονται συνάλληλα. «Η Εκκλησία λέει «εμείς» και αυτή είναι η διαφορά της Ελλάδας, το «εμείς» από το «εγώ».

Πηγή:http://www.ertnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00