Αρχική » ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΠΑΤΡΩΝ – ΠΥΡΓΟΥΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΠΑΤΡΩΝ – ΠΥΡΓΟΥΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

από Άκης Χουζούρης

Η εκκίνηση του έργου από την Αμαλιάδα

επικυρώνει την δέσμευση Πρωθυπουργού !

ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΛΕΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΜΕ ΤΗΡΗΣΗ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Επικυρώνεται αύριο  η δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την υλοποίηση του μεγάλου αναπτυξιακού έργου του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου, ιδιαίτερα σημαντικού για την Ηλεία,την Δυτική Ελλάδα και τους κατοίκους αυτού του τόπου.

Με την ανωτέρω επισήμανση σχολίασε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος την αυριανή επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη, ο  οποίος επισκέπτεται το εργοτάξιο της Αμαλιάδας με τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή και δίνει ουσιαστικά το έναυσμα για την ουσιαστική επιτέλους έναρξη των εργασιών για την πολυπόθητη νέα οδική αρτηρία.

Ο κ. Νικολακόπουλος δήλωσε  ικανοποιημένος από την θετική εξέλιξη, παρά τις αντίθετες απόψεις που εκφράστηκαν με ανούσια επιμονή από την Αξιωματική Αντιπολίτευση  η οποία αποδείχθηκε από την πλευρά της ανίκανη ως κυβέρνηση να προχωρήσει το έργο, ενώ ακόμη και σήμερα αδυνατεί να αντιληφθεί ότι ο δρόμος με την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων θα αποτελεί πραγματικότητα ως αποτέλεσμα της ορθολογικής διαχείρισης των προβλημάτων  και των δυσκολιών από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο ίδιος εξάλλου το χρονικό διάστημα των δυόμιση ετών της κοινοβουλευτικής του θητείας, είχε αναπτύξει μια έντονη δραστηριότητα για το θέμα που περιελάμβανε  κρίσιμες συναντήσεις, επαφές και πολλές τοποθετήσεις, με ανάλογες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις στοχεύοντας στον απεγκλωβισμό του έργου από κάθε εμπόδιοκαι στην σύντομη έναρξή του.

Πιο χαρακτηριστικές από αυτές  και κυρίαρχηήταν η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον Φεβρουάριο του 2021, αλλά και πρωτοβουλίες που ακολούθησαν λίγους μήνες μετά όπως :

Την συνάντηση και ουσιαστική συζήτηση που είχε τον Σεπτέμβριο του 2021 με τον Υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη, καθώς και την Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή προς τον κ. Καραμανλή με θέμα «Έγκριση από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος και χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου». Με αφορμή μάλιστα την συγκεκριμένη ερώτηση έγιναν και οι πρώτες επίσημες αναφορές του Υπουργού για τις διαδικασίες που είχαν δρομολογηθεί μέχρι να φθάσουμε στο σημερινό σημείο εκκίνησης.

Μια εκκίνηση που όπως πρόσθεσε ο κ. Νικολακόπουλος βάζει τέλος στην πολυετή ταλαιπωρία των πολιτών  της Ηλείας και σε σύντομο χρονικό διάστημα ο νέος σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος θα έχει ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί προς χρήση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00