Δ. Αυγερινοπούλου: «Προτεραιότητά μας ο δρόμος Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα»


-Ερώτηση στη Βουλή για πόρους και χρονοδιάγραμμα από τη Βουλευτή Ηλείας της ΝΔ

Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2023
Τη δρομολόγηση της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα το ταχύτερο δυνατόν ζητά με ερώτησή της προς τον Υπουργό Υποδομών η Βουλευτής Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.
Όπως επισημαίνει στο κείμενο της ερώτησής της, το έργο ξαναμπήκε σε τροχιά υλοποίησης έπειτα από δώδεκα χρόνια χάρη στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά, με την εντολή στον παραχωρησιούχο να εκπονήσει νέα επικαιροποιημένη μελέτη με βάση τους περιορισμούς που επιβάλλει η απόφαση του ΣτΕ από το 2010 για τον Καϊάφα.
Παράλληλα, η Βουλευτής Ηλείας υπενθυμίζει ότι το νότιο τμήμα του νομού είναι το μοναδικό στη χώρα χωρίς σύγχρονο αυτοκινητόδρομο και υπογραμμίζει την ανάγκη κατασκευής του έργου, για να αρθεί το αίσθημα αδικίας και απομόνωσης στους κατοίκους αυτών των περιοχών και να ολοκληρωθεί το οδικό «δαχτυλίδι» της Πελοποννήσου.
Επιπλέον, τονίζει ότι ένα τέτοιο έργο, εκτός από ασφάλεια στις μετακινήσεις, θα βελτιώσει τη σύνδεση με την Αρχαία Ολυμπία, διότι θα μειώσει τις αποστάσεις, θα δώσει σημαντική αναπτυξιακή ώθηση και εξωστρέφεια στην Ηλεία, τόσο στον τουρισμό όσο και την αγροτική παραγωγή, θα διαμορφώσει φιλοεπενδυτικό κλίμα και στενότερες εμπορικές σχέσεις με τη Μεσσηνία, ενώ θα είναι πολύ πιο ελκυστική η περιοχή για την προσέλκυση αναγκαίου επιστημονικού δυναμικού (γιατροί, εκπαιδευτικοί κλπ)
«Μετά την Πατρών-Πύργου, που ολοκληρώνεται το 2025 χάρη στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το επόμενο μεγάλο έργο που πρέπει να βάλουμε σε τροχιά υλοποίησης σε αυτήν την κυβερνητική θητεία, είναι το τμήμα Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα. Η ολοκλήρωση ενός τέτοιου έργου θα δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας και εκρηκτικής ανάπτυξης στην Ηλεία, αφού θα βελτιώσει τη σύνδεση με την Αρχαία Ολυμπία και θα μειώσει τις αποστάσεις. Για αυτό τον λόγο, θα πρέπει να αξιοποιήσουμε το ταχύτερο δυνατόν τους διαθέσιμους πόρους από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 και το Ταμείο Ανάκαμψης. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε ευχάριστα νέα», δήλωσε η Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Related posts

Συνάντηση Άδ. Γεωργιάδη-Δ. Αυγερινοπούλου για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας

Διονύσης Καλαματιανός: «Επιλογή της κυβέρνησης η άρνηση αντιμετώπισης της ακρίβειας»

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ:‘’Εξωτερική πολιτική χωρίς αρχή, μέση και τέλος’’