Αρχική » Δράση από τα παιδιά για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους

Δράση από τα παιδιά για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους

από Maria Petroutsa

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 1ΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ Δ.Σ. ΠΥΡΓΟΥ.

«Εμείς τα παιδιά έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε τους πεζόδρομους και τις πλατείες χωρίς να κινδυνεύει η ζωή μας».                          Είναι το μήνυμα της δράσης που θα υλοποιήσει ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου το Σάββατο 6 Απριλίου.

Μαθητές συνοδευόμενοι από τους γονείς τους θα ξεκινήσουν από το Δημαρχείο του Πύργου στις 11:00 το πρωί και θα διανείμουν ενημερωτικό έντυπο υλικό σε οδηγούς και πεζούς  για την χρήση των κοινόχρηστων χώρων από τα ίδια και τους δημότες χωρίς να ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος από  την παρουσία ή τη διέλευση οχημάτων.

Η πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία του Δήμου που θα διαρκέσει για μία ώρα, έχει ως στόχο το να ευαισθητοποιήσει τους οδηγούς στο ζήτημα της μη στάθμευσης και διέλευσης δικύκλων και αυτοκινήτων από τους χώρους αυτούς όπου κυκλοφορούν αμέριμνα πεζοί και παιδιά.

Μάλιστα ο Δήμος έχει ήδη ξεκινήσει την εκστρατεία ενημέρωσης με την διανομή έντυπης ανακοίνωσης από την Δημοτική Αστυνομία, στην οποία αναφέρεται ότι από την Δευτέρα 8 Απριλίου θα βεβαιώνει παραβάσεις σε πεζόδρομους και πλατείες για στάθμευση ή διέλευση οχημάτων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00