Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός στη Βουλή για τον δικαστικό Καλλικράτη: «Προετοιμάζουν το έδαφος για κλείσιμο του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας»

Διονύσης Καλαματιανός στη Βουλή για τον δικαστικό Καλλικράτη: «Προετοιμάζουν το έδαφος για κλείσιμο του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας»

από Άκης Χουζούρης

Τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, ως αποτέλεσμα του δικαστικού Καλλικράτη που προωθεί η κυβέρνηση, υπογράμμισε ο Διονύσης Καλαματιανός, στη διάρκεια της συζήτησης σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Μεταξύ άλλων, ο Ηλείος Βουλευτής και αναπληρωτής Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ανέφερε τα εξής:

«Ο Υπουργός, κατά τις συνεδριάσεις της Επιτροπής, δήλωσε ότι κανένα δικαστήριο σε έδρα νομού δεν θα κλείσει.

Και ρωτώ: Στην Ηλεία όπου υπάρχουν δυο Πρωτοδικεία, του Πύργου και της Αμαλιάδας, τι θα γίνει; Ο Υπουργός δεσμεύθηκε μόνο για την έδρα του νομού. Άρα της Αμαλιάδας θα κλείσει;

Οι τοπικές κοινωνίες είναι σε αναβρασμό! Γιατί οι πολίτες γνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα ο “δικαστικός Καλλικράτης” θα είναι μια πολιτική αντίστοιχη με αυτή που τηρήθηκε στο παρελθόν με άλλες δικαστικές υπηρεσίες ή με άλλες δημόσιες αρχές.

Είναι ξεκάθαρο ότι η επίκληση της τεχνολογικής εξέλιξης είναι ένα τέχνασμα για να προωθηθεί ένας νέος γύρος εγκατάλειψης της ελληνικής περιφέρειας. Βέβαια θα το αρνηθείτε και θα πείτε ότι δεν θα κλείσουν δικαστήρια. Αυτό, όμως, θα το κάνετε γιατί έρχονται εκλογές.

Μετά τις εκλογές, όμως, αν μπορέσετε να σχηματίσετε κυβέρνηση, θα υλοποιήσετε το σχέδιό σας και θα κλείσετε δικαστήρια. Όμως, λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο.

Οι πολίτες της Αμαλιάδας, της Ηλείας και όλης της Χώρας έχουν καταλάβει τα σχέδιά σας. Με την ψήφο τους θα οδηγήσουν σε ήττα το κόμμα σας και την πολιτική σας. Θα εμποδίσουν την περαιτέρω υπονόμευση και υποβάθμιση του τόπου μας.»

Επιπλέον, ο κ. Καλαματιανός εστίασε στη συνεχή υποβάθμιση και εγκατάλειψη που υφίσταται ο νομός Ηλείας από την κυβέρνηση.

«Την Ηλεία την έχετε ξεχασμένη και εγκαταλελειμμένη. Ό,τι είχε ξεκινήσει ή δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση σε επίπεδο δομών και υποδομών το υπονομεύσατε, το καθυστερήσατε ή το ακυρώσατε.

Οι περισσότεροι πυρόπληκτοι του περσινού καλοκαιριού ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις τους.

Το Πάτρα – Πύργος το καθυστερήσατε για 2 χρόνια. Το δώσατε, τελικά, με απευθείας ανάθεση στους εκλεκτούς σας εργολάβους. Και τώρα οι πολίτες της Ηλείας και όσοι θα χρησιμοποιούν το δρόμο θα πληρώσουν εκατοντάδες εκατομμύρια επιπλέον σε αποζημιώσεις και διόδια.

Κλείσατε τα Πανεπιστημιακά Τμήματα που λειτουργούσαν στην Ηλεία. Στην Αμαλιάδα καταργήσατε το Πανεπιστημιακό Τμήμα Γεωπονίας.

Καταντήσατε το νοσοκομείο της πόλης από λειτουργική νοσηλευτική μονάδα σε εμβολιαστικό κέντρο.

Και τώρα στρώνετε το δρόμο για την κατάργηση του Πρωτοδικείου της.

Δεν θα σας το επιτρέψουμε!

Η απάντηση των πολιτών σε αυτή την ισοπεδωτική πολιτική σας θα είναι ισχυρή και δυνατή. Θα την δείτε στην κάλπη που έρχεται.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00