Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός: «Προεκλογική εξαπάτηση για 500.000 ελεύθερους επαγγελματίες»

«Προεκλογικά, ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ συνολικά, έλεγαν πως δεν θα μπει ούτε ένα ευρώ νέος φόρος. Τώρα, η κυβέρνηση έρχεται και επιβάλλει οριζόντιο φόρο 1.444 ευρώ προς όλους», τόνισε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, πρόκειται για έναν απαράδεκτο κεφαλικό φόρο, που θεωρεί εξαρχής ως φοροφυγάδες όλους, ακόμα και αυτούς που δεν φοροδιαφεύγουν, αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ακρίβεια και τα χρέη.

«Δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο αυτοί που φοροδιαφεύγουν με αυτούς που δεν το κάνουν. Εάν θέλει η κυβέρνηση, μπορεί να εντοπίσει από που προέρχεται η φοροδιαφυγή. Υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισής της. Μπορεί -για παράδειγμα- να χρησιμοποιηθούν οι αποδείξεις, να δοθούν κίνητρα για να τις ζητούν οι πελάτες. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι λύση να γυρνάμε 12 χρόνια πίσω -στην εποχή των μνημονίων- και να επιβάλλεται φόρος με τεκμαρτό τρόπο. Πρόκειται για αναχρονισμό, άδικη απόφαση και μεγάλο λάθος. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως οι -σχεδόν- 500.000 αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες που θίγονται από αυτή την απόφαση της κυβέρνησης, νιώθουν εξαπατημένοι από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ που τελικά αναιρούνται.»

Παράλληλα, ο Διονύσης Καλαματιανός  υπογράμμισε πως η κοινωνία αγωνιά για σοβαρές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που την ταλανίζουν, προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ -ως Αξιωματική Αντιπολίτευση- στοχεύει να βγει η χώρα από τα πολλαπλά αδιέξοδα της καθημερινότητας.

«Ακρίβεια, κατάρρευση της δημόσιας υγείας, υποβάθμιση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, ανασφάλεια και έλλειμμα ανθεκτικότητας σε κρίσιμες δομές του κράτους. Αυτά είναι τα μείζονα και σοβαρά ζητήματα που “καίνε” τους πολίτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η Αξιωματική Αντιπολίτευση του τόπου. Ασκεί με συνέπεια και υπευθυνότητα τα θεσμικά του καθήκοντα, ελέγχοντας την κυβέρνηση, προτείνοντας ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις διεξόδου από τα προβλήματα. Στόχος του είναι να απαλλάξει τον ελληνικό λαό από μια επικίνδυνη, αλαζονική και ανίκανη κυβέρνηση. Αναδεικνύουμε θέματα, όπως το ζήτημα των υποκλοπών και του τραγικού συμβάντος στα Τέμπη. Πρέπει να χυθεί άπλετο φως σε αυτές τις υποθέσεις και να αποδοθούν οι ευθύνες που υπάρχουν, πολιτικές και ποινικές.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00