Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός: «Περήφανοι και γενναίοι»


Με τον Αλέξη γνωριστήκαμε το 2010. Από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρες οι αρετές του. Ικανός, τίμιος, ηθικός, με οξυδέρκεια μυαλού και γενναιότητα ψυχής αγωνιζόταν χωρίς δεύτερες σκέψεις για την χαμένη αξιοπρέπεια ενός λαού που είχε λαβωθεί βαθιά από την χρεοκοπία της χώρας και τις πολιτικές των μνημονίων. Πιστός πάντοτε στη λαϊκή εντολή, στη δημοκρατία και στη δικαιοσύνη, με αγάπη για τον άνθρωπο και την Πατρίδα.
Ο Αλέξης Τσίπρας με υψηλό αίσθημα ευθύνης ανακοίνωσε την αποχώρηση-παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σε μια ιστορική και δύσκολη στιγμή για την προοδευτική και δημοκρατική παράταξη, που αντανακλά βαθιά και έντονα συναισθήματα στην ελληνική κοινωνία.
Ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο για την Πατρίδα μας και όχι μόνο. Με την προεδρία του, ο ΣΥΡΙΖΑ γιγαντώθηκε, αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση του τόπου σε τρικυμία. Το 2015 παρέλαβε μια χώρα χρεοκοπημένη, μια οικονομία στα τάρταρα, μια κοινωνία εξουθενωμένη από την οικονομική κρίση και τις σκληρές πολιτικές λιτότητας. Το 2019, παρέδωσε μια Ελλάδα εκτός μνημονίων, με ρυθμισμένο χρέος, με γεμάτα δημόσια ταμεία, με κύρος και διεθνή αξιοπιστία. Άφησε πίσω του πολύτιμη κληρονομιά μια κοινωνία όρθια και την ελπίδα για ακόμα καλύτερες ημέρες.
Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής πολεμήθηκε και συκοφαντήθηκε με σφοδρότητα από πολιτικούς αντιπάλους, εγχώριες και εξωχώριες δυνάμεις της συντήρησης. Δεν τους έκανε το χατίρι να λυγίσει, αντιθέτως, με μαχητικό πνεύμα, δύναμη και ανεξάντλητα αποθέματα ψυχικού σθένους συνέχισε να αγωνίζεται με ανιδιοτέλεια για τις ανάγκες και τα προβλήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Ο Αλέξης Τσίπρας προέταξε για ακόμη μια φορά το σπάνιο ήθος, τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα, την εντιμότητα και την καθαρότητα των λόγων και των πράξεών του. Έλαβε τη δύσκολη απόφαση για τον εαυτό του, αλλά και για όλους εμάς, να παραμερίσει για να περάσει το νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αποφάσισε ότι ένας κύκλος πρέπει να κλείσει για να ανοίξει ένας άλλος.
Να είναι βέβαιοι όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες ότι παραμένει στο προσκήνιο και όλοι εμείς συνεχίζουμε μαζί του τον αγώνα για ένα καλύτερο, ελπιδοφόρο και αισιόδοξο αύριο για όλες και όλους, πάντα πιστοί στις αρχές και στις αξίες μας. Είμαστε περήφανοι για τη συμπόρευσή μας και με γενναιότητα συνεχίζουμε τον αγώνα. Γιατί εμάς δεν μας ενδυναμώνουν τα αξιώματα, αλλά οι ιδέες, τα οράματα και τα ιδανικά που καθημερινά καταθέτουμε στην κοινωνία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00