Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός: «Κενές περιεχομένου οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τους αγρότες»

Διονύσης Καλαματιανός: «Κενές περιεχομένου οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τους αγρότες»

από Maria Petroutsa


Τη στιγμή που ο αγροτικός κόσμος κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις του, η κυβέρνηση συνεχίζει την κοροϊδία και τον εμπαιγμό. Το μόνο που είχε να προτείνει ο κ. Μητσοτάκης στην επιτροπή των αγροτών στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ήταν μέτρα για το αγροτικό ρεύμα και αυτά, όχι στον βαθμό που απαιτείται.
Καμία αναφορά για φθηνό πετρέλαιο, για μείωση των τιμών στα αγροεφόδια και στις ζωοτροφές, για φθηνές υπηρεσίες, για πάταξη της αισχροκέρδειας, για την αντιμετώπιση του φαινομένου των χαμηλών τιμών παραγωγού στο χωράφι και των υψηλών στο ράφι εις βάρος των καταναλωτών, για την αναδιαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ.
Απόδειξη του αποτυχίας και του φιάσκου της συνάντησης είναι το γεγονός πως οι αγρότες φαίνονται αποφασισμένοι να ενδυναμώσουν ακόμα περισσότερο τον αγώνα τους, προκειμένου να βρουν το δίκιο τους.
Εμείς παραμένουμε σταθεροί στη θέση πως ο πρωτογενής τομέας αποτελεί κρίσιμο αναπτυξιακό πυλώνα της χώρας και ότι ο αγροτικός κόσμος πρέπει να στηριχθεί και να ενισχυθεί με ουσιαστικές παρεμβάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε 4 τροπολογίες με σκοπό την αντιμετώπιση του κόστους παραγωγής στη γεωργία και κτηνοτροφία, σχετικά με το πλαφόν στο αγροτικό ηλεκτρικό ρεύμα, την κάρτα πετρελαίου του αγρότη, το πλαφόν κέρδους στα αγροεφόδια και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του ΕΛΓΑ, που προβλέπει τη διμερή χρηματοδότησή του, τον συμψηφισμό εισφορών – αποζημιώσεων και αποζημιώσεις 100% σε περίπτωση θεομηνιών.
Παράλληλα, έχουμε προτείνει την επιδότηση ζωοτροφών και λιπασμάτων, τον επανασχεδιασμό της ΚΑΠ, τη δημιουργία των αναγκαίων αντιπλημμυρικών και αρδευτικών έργων και ένα πλαίσιο για τη ρύθμιση των χρεών των αγροτών, ώστε να μη ρευστοποιηθεί η γη τους.
Το βέβαιο είναι πως είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε δίπλα στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους μας, για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους και την ανάπτυξη της ελληνικής υπαίθρου. Στηρίζουμε τον αγώνα για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00