Αρχική » Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου για την προεδρία του ΦοΔΣΑ Ν. Ηλείας

Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου για την προεδρία του ΦοΔΣΑ Ν. Ηλείας

από Maria Petroutsa

Την υποψηφιότητα του για την προεδρία του ΦοΔΣΑ Νομού Ηλείας ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, μιλώντας στην ανακοίνωσή του για το πλούσιο έργο που επιτέλεσε κατά την προηγούμενη θητεία, λύνοντας μια σειρά από σοβαρά προβλήματα και ολοκληρώνοντας τη Μονάδα Διαχείρισης της Τριανταφυλλιάς.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ:

«Το επόμενο διάστημα οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι των δήμων της Ηλείας, που συμμετέχουν ως μέλη στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, καλούνται με αίσθημα ευθύνης να εκλέξουν τη νέα διοίκηση του ΦοΔΣΑ για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο Δήμος Ήλιδας διαχρονικά διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στη διαχείριση του Φορέα, αφού εκτός του ότι αποτελεί τη φυσική έδρα του ΦοΔΣΑ Ηλείας, έχει εντός των διοικητικών του ορίων και τη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων της Τριανταφυλλιάς, ενώ είναι ο Δήμος που εξυπηρετεί ταμειακώς μέσω των οικονομικών του υπηρεσιών, αλλά και σε επίπεδο τεχνικών υπηρεσιών το Φορέα Διαχείρισης.

Ως εκ τούτου, ο ΦοΔΣΑ και το μέλλον της Ηλείας στη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον Δήμο Ήλιδας και τους εκπροσώπους του.

Για το λόγο αυτό και με μεγάλη αίσθηση του καθήκοντος που καλούμαστε να επιτελέσουμε για το καλό του τόπου μας, δηλώνω «παρών» ανακοινώνοντας δημόσια την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ηλείας.

Άλλωστε και στην προηγούμενη θητεία μου ως πρόεδρος (2014 – 2019), με την αμέριστη συμπαράσταση όλων των μελών της τότε διοίκησης καταφέραμε πολλά.

Δημιουργήσαμε τη Μονάδα της Τριανταφυλλιάς, καταφέρνοντας να παραμείνει ανοιχτή η εργολαβία, παρά τα κολοσσιαία προβλήματα που αντιμετώπιζε τότε η Τοπική Αυτοδιοίκηση λόγω των capital controls των τραπεζών.  

Εν συνεχεία, με σκληρή και επίπονη διαπραγμάτευση μειώσαμε της ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα απορριμμάτων, εντός της σύμβασης που συνυπογράψαμε με το αρμόδιο υπουργείο και την κοινοπραξία για το εργοστάσιο της Τριανταφυλλιάς, αφαιρώντας και τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα χρήματα που πληρώνει ο κάθε δήμος και κατ’ επέκταση από αυτά που κοστίζει στον κάθε πολίτη.

Ταυτόχρονα, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τους δήμους που δεν είχαν τη δυνατότητα αποκομιδής λόγω της μη ύπαρξης χώρων διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως ο Δήμος Πύργου και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, προκρίναμε την ενδιάμεση λύση της προσωρινής διαχείρισης μέσω της μηχανικής διαλογής, δίνοντας λύση σε ένα αδιέξοδο ετών. Την ίδια περίοδο καταφέραμε σε χρόνο ρεκόρ να ολοκληρώσουμε την αποκομιδή των σκουπιδιών, που επί μία μακρά περίοδο έπνιγαν στην κυριολεξία πόλεις και χωριά του νομού, κινδυνεύοντας ακόμα και να τιναχτεί στο αέρα η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας του 2016.

Οδηγό μας για το μέλλον του Φορέα συνεχίζει να αποτελεί η σιγουριά, η συνέπεια λόγων και έργων, αλλά και το επιτυχημένο μας έργο όλα αυτά τα χρόνια».  

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00