Διονύσης Καλαματιανός: «Η κυβερνητική αδιαφορία καταδικάζει τα Νοσοκομεία της Ηλείας»

Την ανάγκη να ενισχυθεί το σύνολο των Νοσοκομείων της Ηλείας με γιατρούς και νοσηλευτές υπογράμμισε ο Διονύσης Καλαματιανός, σε κείμενο που απέστειλε στη σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας, σχετικά με προβλήματα που εντοπίζονται στη λειτουργία της συγκεκριμένης δομής.  

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η υποβάθμιση των Νοσηλευτικών Μονάδων της Ηλείας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. 

«Κοινό αρνητικό γνώρισμα των Νοσοκομείων της Ηλείας είναι η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Εδώ και 4,5 χρόνια, επανειλημμένως, όχι μόνο αναδεικνύουμε τα σοβαρά προβλήματα με πλήθος κοινοβουλευτικών ερωτήσεων, αλλά, προτείνουμε και ουσιαστικές λύσεις. Προκειμένου να βρεθεί έστω και προσωρινή βιώσιμη λύση, προχωρήσαμε στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης, για να υπάρξουν κίνητρα προσέλκυσης γιατρών στα Νοσοκομεία μας.

Στην πρόταση νόμου ζητήσαμε να χαρακτηριστεί το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας και το σύνολο των δημοσίων δομών υγείας της Ηλείας ως Άγονη και Προβληματική περιοχή Α΄ κατηγορίας.  Δυστυχώς, η τροπολογία αυτή δεν έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση.»

Παράλληλα, ο Βουλευτής σημείωσε πως οι όποιες κυβερνητικές εξαγγελίες για δήθεν εξεύρεση λύσης αποδείχτηκαν “κούφια” λόγια, που διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Το αρνητικό αυτό αποτέλεσμα το βιώνουν σήμερα όλοι οι πολίτες της Ηλείας. 

Κλείνοντας, ο Διονύσης Καλαματιανός τόνισε πως με τη συνολική συλλογική δράση αυξάνονται οι πιθανότητες να αναγκαστεί η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο και να λάβει επιτέλους -όπως οφείλει- τα απαραίτητα μέτρα, για να ενισχύσει ουσιαστικά τα Νοσοκομεία του νομού.

«Δεν θα σταματήσουμε να “ενοχλούμε” την κυβέρνηση και να προτείνουμε απτές και συγκεκριμένες λύσεις για το μείζον ζήτημα της δημόσιας υγείας στον νομό μας. Πρέπει οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι, όχι μόνο του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, αλλά όλων των δημοσίων δομών της υγείας στην Ηλεία, να εντείνετε τις πρωτοβουλίες και τις κινητοποιήσεις σας. Η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να αγκαλιάσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία, διότι η δημόσια υγεία μας αφορά όλους. Θα συνεχίζουμε να επιμένουμε πως η ποιοτική δημόσια υγεία είναι δικαίωμα όλων. Δίχως περιστροφές και μισόλογα, επιδιώκουμε την άρτια και ομαλή λειτουργία όλων των Νοσηλευτικών Μονάδων της Ηλείας.»

Related posts

Στην Αμαλιάδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από 16 έως 19 Μαΐου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο και Ακροβατικού Διαδρόμου

Ο Δήμος Ήλιδας αποχαιρετά τον ιστορικό αρχηγό του Αστέρα Αμαλιάδας Κώστα Σταυρούλια

Διονύσης Καλαματιανός: «Ολοκληρωμένη πρόταση στήριξης για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγροτικό κόσμο»