Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός: «Δυνατά και αποφασιστικά για την επόμενη ημέρα» 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προχωρά σε ανασυγκρότηση, ανασύνθεση και ανανέωση με βάση τις αρχές που τον διέπουν, την πίστη και τον σεβασμό στην ισότητα, στη δικαιοσύνη και στη δημοκρατία» τόνισε σε τηλεοπτική του παρουσία στην εκπομπή “Στούντιο με θέα” του ΑΝΤ1, ο Διονύσης Καλαματιανός.

Ο Ηλείος Βουλευτής επισήμανε πως μέσα από τις συλλογικές του διεργασίες και διαδικασίες, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει ευκαιρία να απευθυνθεί, ξανά, στους πολίτες, διαμορφώνοντας εκ νέου το πρόγραμμα και τη στρατηγική του.

«Χρειάζεται να επιβεβαιωθεί η παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα για απεύθυνση από την Αριστερά έως το Δημοκρατικό Κέντρο, όπως προβλέπεται από τη διακήρυξή μας. Να ενισχύσουμε τη σύνδεση του κόμματος με την κοινωνία. Αυτή, λοιπόν, η παρακαταθήκη είναι παρούσα, είναι ισχυρή και στοχεύουμε με την αναδιοργάνωση και την ανανέωσή μας να έχουμε, ξανά, αυτή την απεύθυνση σε εκατομμύρια συμπολίτες μας.»

Συνεχίζοντας, ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν παραιτήθηκε, αλλά αποχώρησε για να έρθει, όπως είπε και ο ίδιος, το νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι παρών, είναι εγγυητής της ενότητας του χώρου και της κυβερνητικής προοπτικής, συνολικά, της προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης. Οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες πρέπει να είναι βέβαιοι για αυτό. Επομένως, με ενότητα, συλλογικότητα και αποφασιστικότητα προχωράμε μπροστά, με το βλέμμα πάντα στην κοινωνία, γιατί τα προβλήματα παραμένουν. Η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια είναι εδώ, όπως, επίσης, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας ακόμα και για μικρά ποσά. Επιπλέον, υπάρχει το ζήτημα της υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας, καθώς είδαμε μέσα σε ένα μήνα να χάνονται 4 συνάνθρωποί μας επειδή υπήρχαν προβλήματα και ελλείψεις στο ΕΚΑΒ.»

Αναφερόμενος στο περιστατικό εργασιακής αυθαιρεσίας και εκμετάλλευσης στη Ρόδο, ο Διονύσης Καλαματιανός σημείωσε πως τέτοια συμβάντα οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στα σήματα ασυδοσίας που στέλνει η κυβέρνηση στην αγορά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας με τη μετατροπή του σε Ανεξάρτητη Αρχή και η μη λειτουργία των συλλογικών συμβάσεων και διαπραγματεύσεων.

Κλείνοντας, υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., στα πλαίσια της λαϊκής ετυμηγορίας, θα ασκήσει στιβαρή, ισχυρή, υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση, με προσήλωση στις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας, ειδικά των εργαζόμενων, του αγροτικού κόσμου, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των συνταξιούχων, των ευάλωτων ομάδων και της νέας γενιάς.  

«Δεσμευόμαστε ότι θα ασκήσουμε τον θεσμικό ρόλο μας με τον καλύτερο τρόπο. Βεβαίως είναι και θέμα συνεργασιών για να έχουμε ένα συνολικό μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και ένα ανάχωμα στην Ακροδεξιά.

Δεν σταματάμε να παλεύουμε και να αγωνιζόμαστε για μια πολιτική πλατφόρμα που θα εκφράζει την κοινωνία, για ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο αύριο που θα εξασφαλίζει την πρόοδο και την προοπτική σε όλες και όλους.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00