Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός για τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ηλεία: «Έμπρακτη στήριξη στους πληγέντες»

Διονύσης Καλαματιανός για τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ηλεία: «Έμπρακτη στήριξη στους πληγέντες»

από Maria Petroutsa

Η Ηλεία δοκιμάζεται για ακόμη μια φορά από έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα. Μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται σε σημεία του Δήμου Πύργου, ιδίως στην οδό Αλφειού, στην Κεραία και στη Μούτελη, ενώ και άλλες περιοχές του νομού μας, όπως του Δήμου Ήλιδας, έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές. Ήδη έχουν σημειωθεί εκτεταμένες καταστροφές σε οικίες, επαγγελματικούς χώρους, εγκαταστάσεις και καλλιέργειες. 

Αυτό που προέχει άμεσα είναι να γίνει η καταγραφή των ζημιών, να υπάρξει η τάχιστη αποκατάστασή τους και να στηριχθούν και να αποζημιωθούν με δίκαιο τρόπο οι πληγέντες. Δεν πρέπει να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να κάνουν την επανεμφάνισή τους σημάδια αδράνειας και κωλυσιεργίας του κρατικού μηχανισμού, όπως συνέβη στο παρελθόν.

Η κλιματική κρίση είναι παρούσα και χρειάζεται συνεχώς εγρήγορση, με ιδιαίτερη στόχευση στην προετοιμασία, στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των συνεπειών αυτών των καταστροφικών φαινομένων. Ο τόπος μας πλήττεται διαρκώς και η Πολιτεία οφείλει να είναι έτοιμη, παρούσα και ανθεκτική.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00